Ολοταχώς για νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα με κοντά στις 5.000 μολύνσεις

INTIME

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα με τα κρούσματα που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ να ξεπερνούν τις 4.500 και να προσεγγίζουν τις 5.000. 

Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί χιλιάδες κρούσματα και το πιθανότερο είναι να σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ θα φτάσουν κοντά στα 5.000. Παράλληλα, σήμερα αναμένεται και νέο ρεκόρ τέστ, γεγονός που δυναμικά οδηγεί και σε ψηλότερα νούμερα τα κρούσματα σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 1.886 νέα κρούσματα, ενώ καταγράφηκαν 73 θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε στους 759.

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Τα παραπάνω ανησυχητικά στοιχεία κάνουν επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται έως τον Μάιο θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 3 εκατ. πολίτες και τον Ιούνιο υπολογίζεται ότι το 60% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα έρθουν 2,3 εκατ. δόσεις και τον Ιούνιο άλλες 3,1 εκατ. δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας δεν θα παίζουν ιδιαίτερο ρόλο τα κρούσματα αλλά, ο αριθμός εισαγωγών και οι νοσηλείες. Όσο προχωρά ο εμβολιασμός θα μειώνεται η δυναμική των κρουσμάτων, δηλαδή δεν θα καταλήγουν πολλά από αυτά στα νοσοκομεία.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cTdHxv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη