Τι ισχύει με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα, ποιες οι επόμενες κινήσεις

Τι ισχύει με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα, ποιες οι επόμενες κινήσεις

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα περιμένει τις επικείμενες επικαιροποιημένες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου για το εμβόλιο της AstraZeneca για να αποφασίσει πως θα κινηθεί με τη χορήγησή του.

Σύγχυση επικρατεί στην κοινή γνώμη σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα έχουν αναφερθεί περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό. Παρόλο που δεν έχει αποδειχτεί η συσχέτιση του εμβολίου με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια, η ανησυχία του κόσμου έχει μεγαλώσει.

Η ανησυχία μεγάλωσε σήμερα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου του EMA. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι είπε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση.

Οι επόμενες κινήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών



via Ειδήσεις https://ift.tt/3wqAPv3
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη