Μπλόκο και από το Ηνωμένο Βασίλειο: Πιθανό να μη χορηγηθεί στους πιο νέους το AstraZeneca

Μπλόκο και από το Ηνωμένο Βασίλειο: Πιθανό να μη χορηγηθεί στους πιο νέους το AstraZeneca

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 30 περιστατικά θρόμβωσης σε εμβολιασθέντες με το σκεύασμα της AstraZeneca, εκ των οποίων τα επτά ήταν θανατηφόρα.

Ο αρμόδιος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα Υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών και πως ο στόχος εμβολιασμού όλων των πολιτών άνω των 50 ετών μέσα στο μήνα είναι εφικτός.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το στόχο μας για προσφορά του εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών έως τα μέσα Απριλίου και έπειτα σε όλους τους ενήλικες έως το τέλος Ιουλίου», είπε ο κ. Ζαχάουι.

30 περιστατικά θρόμβωσης σε πάνω από 18 εκατομμύρια εμβολιασθέντες με το σκεύασμα της AstraZeneca

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 30 περιστατικά θρόμβωσης σε πάνω από 18 εκατομμύρια εμβολιασθέντες με το σκεύασμα της AstraZeneca, εκ των οποίων τα επτά ήταν θανατηφόρα.

Παρόλα αυτά ο υφυπουργός τόνισε οτι τα οφέλη από τους εμβολιασμούς είναι πολλά περισσότερα από τους ενδεχόμενους κινδύνους καθότι τα εμβόλια που χορηγούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σώσει ζωές και είναι σημαντικό οι πολίτες που καλούνται να προσέρχονται για τον εμβολιασμό τους.

Μάλιστα, δεν προχώρησε σε καμία διάψευση του ρεπορτάζ του Channel 4 που αποκάλυψε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων, που εγκρίνει τη χρήση εμβολίων, εξετάζει την απαγόρευση χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στους πιο νεαρούς πολίτες, ηλικίας τουλάχιστον έως 30 ετών, λόγω των ανησυχιών για τις περιπτώσεις θρομβώσεων σε μικρότερες ηλικίες, γεγονός που φούντωσε τα σενάρια περί εφαρμογής του μέτρου.

Έρχονται τα εμβόλια της Moderna και της Johnson & Johnson

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, έως τώρα οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται κυρίως με AstaZeneca καθώς και με Pfizer. Ωστόσο, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς χρήση το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού.

Η χώρα αναμένεται αρχικά να παραλάβει μισό εκατομμύριο δόσεις του σκευάσματος, με περισσότερες ποσότητες μέσα στο Μάιο.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, πέρα από τις αυξημένες ποσότητες των δύο εμβολίων που ήδη χορηγούνται στη χώρα, της Pfizer και της AstraZeneca.via Ειδήσεις https://ift.tt/3cTtFYe
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.