«Βόμβα» από ΕΜΑ: Ενδείξεις σύνδεσης του εμβολίου της AstraZeneca με θρομβώσεις

«Βόμβα» από ΕΜΑ: Ενδείξεις σύνδεσης του εμβολίου της AstraZeneca με θρομβώσεις

Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις αλλά η αιτία δεν είναι ξεκάθαρη.

Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι είπε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση.

Υποστήριξε ότι ο σύνδεσμος θα επιβεβαιωθεί από τον Οργανισμό τις επόμενες ώρες.

{https://twitter.com/AFP/status/1379367965745950720?s=20}

Ένα επεισόδιο σε 346.000 δόσεις στην Ελλάδα

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, μίλησε στη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca. Από πλευράς επιδημιολογικής, φαίνεται ότι το σύνδρομο θρόμβωσης και θρομβοπενίας είναι περισσότερο συχνό σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 55 ετών, αν και έχουν παρουσιαστεί και περιστατικά που αφορούν όλο το φάσμα των ηλικιών. Η Εθνική Επιτροπή παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και τις αξιολογεί.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηριωμένη σύνδεση με προηγούμενο περιστατικό θρόμβωσης. Στο ΗΒ, σε 18,1 εκατ. δόσεις AstraZeneca, έχουν παρατηρηθεί 22 περιπτώσεις θρόμβωσης και 8 περιπτώσεων θρομβοπενίας.

Παγκοσμίως έχουν παρατηρηθεί 44 περιπτώσεις. Δεν έχουν συνδεθεί με το εμβόλιο. Τα επεισόδια που έχουν παρατηρηθεί μετά τον εμβολιασμό, δεν έχουν υπερβεί τον αριθμό που συνήθως έχουμε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rUXBHG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη