Σχολεία: Κρίσιμη συνεδρίαση για το άνοιγμα Λυκείων, η εισήγηση Κεραμέως για άνοιγμα από Δευτέρα

Σχολεία: Κρίσιμη συνεδρίαση για το άνοιγμα Λυκείων, η εισήγηση Κεραμέως για άνοιγμα από Δευτέρα

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των λυκείων καθώς σήμερα θα υπάρξει κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων παρουσία Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων με φυσική παρουσία μαθητών, θα το παρουσιάσει στην επιτροπή προσδοκώντας να λάβει το πράσινο φως. Οι επιστήμονες προβληματίζονται ωστόσο από τα κρούσματα που ανακοινώνει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ αλλά και από την κινητικότητα που θα αυξηθεί ραγδαία εφόσον ανοίξουν τα σχολεία. 

Άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας χθες, στον ΣΚΑΪ. «Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα σχολεία να μην ανοίξουν σε περιοχές που τα καταστήματα λιανικής δεν άνοιξαν όπως Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη

SXOLEIA757

Σωστός αερισμός αιθουσών, self test, αποστάσεις, μάσκες και υγιεινή των χεριών εκτιμάται ότι θα υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στον κορονοϊό. Παράλληλα, η κυβέρνηση εναγωνίως επιθυμεί το άνοιγμα των σχολείων καθώς αυτό θα συμβάλει στην αναγκαία κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην τόνωση της ψυχολογίας του, δύο βασικά ζητούμενα που είχα χαθεί εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον, οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα πρέπει να πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες 2021 επομένως θα πρέπει να επιστρέψουν σιγά σιγά πίσω στα θρανία έτσι ώστε να μπουν στο κλίμα των εξετάσεων και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Εφόσον προκριθεί η επαναλειτουργία των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, καθώς το άνοιγμα μόνο της Γ' λυκείου παρουσιάζει δυσχερείς τεχνικού χαρακτήρα, θεωρείται πιθανό το άνοιγμα των γυμνασίων μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου και για μία μόλις εβδομάδα, μέχρι τη διακοπή των μαθημάτων για τις αργίες του Πάσχα.

Εφόσον όλα πάνε καλά μπορεί να συμβεί αυτό διαφορετικά το άνοιγμα των γυμνασίων θα παραπεμφθεί αμέσως μετά την επάνοδο από τις πασχαλινές διακοπές τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Την ημερομηνία αυτή αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα δημοτικά σχολεία μαζί με τα νηπιαγωγεία. Επιπλέον το σχολικό έτος θα επιμηκυνθεί και εφέτος για τα δημοτικά σχολεία ως το τέλος Ιουνίου, όπως συνέβη και πέρυσι ενώ τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν έως τα μέσα Ιουνίου ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά περί τα μέσα Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των διακοπών του Πάσχα εφέτος δεν θα γίνουν μαθήματα ούτε εξ αποστάσεως, όπως έγινε πέρυσι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3wBKyOY
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη