Συμβούλιο της Ευρώπης: «Ναι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά με προστασία των προσωπικών δεδομένων

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Ναι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά με προστασία των προσωπικών δεδομένων

«Τα προσωπικά δεδομένα να προστατεύονται και να λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη της παραχάραξής τους» υπενθυμίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης με αφορμη το σύνθημα που δόθηκε σήμερα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.  

Στη μάχη κατά του κορονοϊού, η λήψη μέτρων για την εναρμόνιση ή διευκόλυνση της διαδικασίας πιστοποίησης ότι κάποιος είναι εμβολιασμένος, ανοσοποιημένος ή απαλλαγμένος από μολύνσεις, είναι σημαντική, σημειώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με το υπό διαπραγμάτευση πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Παρόλα αυτά,  υπενθυμίζει ότι πρέπει τα προσωπικά δεδομένα να προστατεύονται και να λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη της παραχάραξής τους.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χρήση τέτοιων δεδομένων πιστοποίησης ή ανοσοποίησης για μη ιατρικούς σκοπούς «για την παροχή προνομιακής και αποκλειστικής πρόσβασης στα δικαιώματα εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να εξεταστεί με προσοχή».

 Στην ιστορική συμφωνία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα ανοίξουν τον τουρισμό το 2021 κατέληξαν τα κράτη σήμερα, ενώ η Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters, προχωρά «πρόωρα» στο άνοιγμα των συνόρων για τουρίστες πολλών χωρών, χωρίς καραντίνα 7 ημερών, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει τεστ.

 

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/2OLV2KC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη