Πού υπήρχε διαφωνία στην Επιτροπή για το άνοιγμα των Λυκείων

Πού υπήρχε διαφωνία στην Επιτροπή για το άνοιγμα των Λυκείων

Ομόφωνη ήταν η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των Λυκείων, καθώς και για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να ανοίξουν, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Η διαφωνία αφορούσε την ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων. Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος, η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την τήρηση των προϋποθέσεων για τα Λύκεια λέγοντας ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των self test, ενώ τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορονοϊού.

«Όλοι συμφωνούμε ότι η λογική οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Επειδή πλέον υπάρχουν τα εργαλεία όπως τα αντιγονικά τεστ, να πάμε σε λελογισμένες αναστολές περιορισμών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποκατασταθεί αυτός ο περιορισμός με το ανάλογο testing», τόνισε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι αλλάζει λίγο το μείγμα των μέτρων ώστε να ελαφρυνθούν περιορισμοί και να αυξηθεί το testing.

Τέλος, σχετικά με το Πάσχα τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πάλι τις επόμενες εβδομάδες και πως δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

«Θέλω να ελπίζω ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό. Από νομό σε νομό δεν ξέρω αν θα μπορούμε να μετακινηθούμε. Είναι πρόωρο να το πούμε».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3dIwQRS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη