-->

Μακρή: «Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση»

Μακρή: «Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση»

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην ΕΡΤ1. «Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητα μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας δίνουν τη δυνατότητα αυτή» δήλωσε η υφυπουργός.

Αναφορικά με το άνοιγμα μόνο για τη Γ΄ Λυκείου η κα Μακρή επεσήμανε ότι αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαιδευση σε συνδυασμό με τη διαζώσης εκπαίδευση, γι' αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου.

Το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε εκτάκτως η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων που εξετάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία των εξαιρετικά επιβαρυμένων από τον κορονοϊό περιοχών της χώρας, ειδικά της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα συνεδριάζει η ολομέλεια της επιτροπής παρουσία της υπουργού Νίκης Κεραμέως με σκοπό να μελετήσει την επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή ώστε να μπορέσει να αποφανθεί την Παρασκευή τι θα πρέπει να γίνει με τα σχολεία. 

Προτεραιότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα -αρχικά των Λυκείων- στις 12 Απριλίου με όπλο τα self tests, τα οποία θα διατίθενται σταδιακά από την Πέμπτη 8 Απριλίου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση που διαμορφώνεται με την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατεγράφη ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς ημερήσιων μολύνσεων, ενώ στα ύψη παραμένουν και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το σενάριο να δώσουν το "πράσινο" φως μόνο για την Γ' Λυκείου, καθώς τα παιδιά έχουν μπροστά τους τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ωστόσο τίθεται ζήτημα με την τηλεκπαίδευση των άλλων δύο τάξεων καθώς δεν μπορεί να συνδυαστεί η εξ αποστάσεως με την δια ζώσης εκπαίδευση. Επίσης τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει και η επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν κάποιες περιοχές όπως αυτή της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένα δεδομένα, ενώ στην Αττική -όπως αναφέρουν οι ειδικοί- υπάρχει σταθεροποίηση.

Η συζήτηση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών μετατίθεται – όπως όλα δείχνουν – για μετά το Πάσχα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/31TYZzS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->