Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη από τη ΔΗΕ, εξαπατούσαν μέχρι και μέσω κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη από τη ΔΗΕ, εξαπατούσαν μέχρι και μέσω κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων για απάτη με υπολογιστή κατ' εξακολούθηση σχηματίστηκε αφού η ΔΗΕ διερεύνυσε και εξιχνίασε την υπόθεση.

Η διερεύνηση ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρίας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης την εξαπάτησε μέσω της πραγματοποίησης κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΗΕ με εξειδικευμένη και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης έφτασε στα ηλεκτρονικά ίχνη των απατών. Χθες, Τρίτη σε έρευνα της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 φορητοί υπολογιστές, 5 συσκευές κινητών τηλεφώνων, μονάδα ψηφιακής αποθήκευσης, 7 δελτία ταυτότητας αλλοδαπών καθώς και πλήθος εγγράφων και παραστατικών που σχετίζονται με την υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια και δελτία ταυτότητας θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση συναφών υποθέσεων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των εμπλεκομένων σε πλήθος ακόμα ομοειδών περιπτώσεων, υποκλοπής στοιχείων και μετέπειτα πραγματοποίησης απατηλών οικονομικών συναλλαγών.



via Ολες οι ειδήσεις | D NEWS https://ift.tt/3sx8MXC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη