Το Σάββατο βόλτα στη παραλία, τη Δευτέρα κλεισμένοι στο σπίτι

ΙΝΤΙΜΕ

Συνέχεια σήμερα στα παράδοξα των αποφάσεων της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, μετά τη χτεσινή παρέμβαση του Dnews. Η επιτροπή με τις αποφάσεις της μπερδεύει τους πολίτες περισσότερο ενώ κάθε μέρα χρειάζεται υπουργοί να βγαίνουν στα κανάλια και να δίνουν διευκρινήσεις για το τι ισχύει.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων επιτρέπει την βόλτα των πολιτών σε παραλίες και βουνά εκτός του δήμου με την χρήση ΙΧ και του κωδικού 6 για σωματική άσκηση αλλά μόνο το Σαββατοκύριακο. Δηλαδή μπορεί κάποιος να μετακινηθεί προς την παραλία αύριο και μεθαύριο αλλά δεν μπορεί να μετακινηθεί την Δευτέρα που θα έχει ομολογουμένως λιγότερο κόσμο, αφού θα είναι καθημερινή.

Ένα παράδοξο μέτρο που όπως λένε οι επιστήμονες της επιτροπής, υπεραμυνόμενοι της απόφασής τους, θα βοηθήσει στο να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Ένα μέτρο που όντως θα βοηθήσει στο να μην υπάρχει συνωστισμός ωστόσο είναι οξύμωρο το γιατί η μετακίνηση σε άλλους δήμους επιτρέπεται τα Σαββατοκύριακα μόνο και όχι όλη την εβδομάδα.

Παράλληλα, επιτρέπονται από Δευτέρα τα ψώνια σε άλλους δήμους με την χρήση του 13032 αλλά δεν επιτρέπονται τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ σε άλλο δήμο με τον κωδικό 2 στο 13033. Αν και μιλάμε για μέτρα «αποσυμπίεσης», υπάρχουν πολλά παράδοξα στις αποφάσεις των επιστημόνων τα οποία οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν, με τον κίνδυνο προστίμων να είναι πάντα μεγάλος.

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/2OglOuz
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη