Μετά την Πελώνη και η Μακρή επιβεβαιώνει το Dnews για το άνοιγμα των Λυκείων

INTIME

Μετά τις δηλώσεις της κυβέρνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επιβεβαίωση το ρεπορτάζ του Dnews για άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου.

Όπως είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6 επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης. «Επιθυμία μας ως υπουργείο είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι θέλουν μια επιστροφή στην εκπαιδευτική κανονικότητα σταδιακή» είπε η κ. Μακρή.

Και επισήμανε: «Πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια λόγω και της τρίτης Λυκείου και γυμνάσια, αν δεν είναι εφικτό να ανοίξουν και τα δυο και μετά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Για την παράταση του σχολικού έτους είπε ότι εξετάζεται και δεν θα ξεπερνά τις δύο εβδομάδες.

Για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση ανέφερε ότι καταχωρίζονται και στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο όπως ορίζει ο νόμος. Ο χαρακτηρισμός της φοίτησης θα γίνει στο τέλος τετραμήνου, οπότε και θα υπάρξει πρόνοια για όλες τις περιπτώσεις εάν και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η υφυπουργός είπε ότι το υπουργείο εξετάζει όλα τα σενάρια, αλλά δεν μπορεί να προαναγγείλει κανείς κάτι γιατί δεν έχει ληφθεί απόφαση. «Το βέβαιο είναι ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους» κατέληξε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Oi6m0Y
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη