Παυλάκης: Πείραμα το άνοιγμα, «χωρίς lockdown θα είχαμε τριπλάσια κρούσματα»

Παυλάκης: Πείραμα το άνοιγμα, «χωρίς lockdown θα είχαμε τριπλάσια κρούσματα»

Ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, δήλωσε αντίθετος με την άρση του lockdown, χαρακτηρίζοντας «παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος».

Ο κ. Παυλάκης υποστήριξε ότι το άνοιγμα που πάμε να κάνουμε είναι ένα «πείραμα που θα φέρει περισσότερα κρούσματα», ενώ τόνισε ότι θα κοστίσει αν ξεφύγει το 3ο κύμα. «Παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να δούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας από τον Οκτώβριο, ενώ υπογράμμισε ότι «αν δεν είχαμε lockdown θα είχαμε τριπλάσια κρούσματα και θα είχαμε γίνει Πορτογαλία».

«Με ένα πραγματικό κλείσιμο 2-3 εβδομάδων θα βλέπαμε πραγματική βελτίωση» ανέφερε ο κ. Παυλάκης και υπογράμμισε πως στην Ελλάδα κάναμε πατέντες αντί για lockdown.

«Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται όλη η χρονιά και η οικονομία», κατέληξε ο καθηγητής.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cHw8Vz
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη