Pfizer: Το εμβόλιό μας αντιμετωπίζει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Pfizer: Το εμβόλιό μας αντιμετωπίζει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Pfizer και Biontech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Το εμβόλιο COVID ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της ασθένειας μεταξύ των συμμετεχόντων σε δοκιμές στη Νότια Αφρική, όπου κυριαρχεί μια νέα παραλλαγή που ονομάζεται B1351. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτών των εθελοντών ήταν σχετικά μικρός στα 800.

Τα δεδομένα της δοκιμής «παρέχουν τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα ότι ένα εμβόλιο μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά από τις κυκλοφορούμενες παραλλαγές, έναν κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη της ανοσία της αγέλης και τον τερματισμό αυτής της πανδημίας για τον παγκόσμιο πληθυσμό», δήλωσε ο Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech. .

Οι ειδικοί φοβούνται ότι νέες παραλλαγές της COVID-19 από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία ενδέχεται να είναι ανθεκτικές στα υπάρχοντα εμβόλια και θεραπεία.

Το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσου όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και 95,3% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσου όπως ορίζεται από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στους συμμετέχοντες στη δοκιμή έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανέφεραν οι εταιρείες. Πρόσθεσαν ότι ήταν γενικά εξίσου αποτελεσματικό ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή, το φύλο ή την εθνικότητα, και μεταξύ των συμμετεχόντων με μια ποικιλία από υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.

Η επικαιροποίηση των δεδομένων έριξε ελαφρώς την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer



via Ειδήσεις https://ift.tt/3mamFt6
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη