Σάλος στη Ρωσία από το άνοιγμα της πρώτης σχολής χορού pole dancing για μουσουλμάνες

Σάλος στη Ρωσία από το άνοιγμα της πρώτης σχολής χορού pole dancing για μουσουλμάνες

Άνοιξε στην πόλη Καζάν της Ρωσίας, με την έγκριση του ιμάμη, η πρώτη σχολή χορού pole dancing για μουσουλμάνες, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η ιδιοκτήτρια της σχολής, Λέισαν Νταούκετοβα, αποκάλυψε ότι πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση εντοπίζοντας ένα κενό στην αγορά για τέτοιες σχολές.

Στη συνέντευξη της είπε επίσης ότι στη σχολή της θα απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στους άνδρες, τα παράθυρα θα είναι κλειστά κατά την ώρα του μαθήματος και δεν θα επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση στα social media στιγμιοτύπων που θα συνδυάζουν τη μαντίλα με το χορό σε στύλο.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, με το που άνοιξε η σχολή οι γυναίκες που έσπευσαν να εγγραφούν ήταν περισσότερες απο ότι περίμενε: «Κυριολεκτικά το ίδιο βράδυ, οι αιτήσεις που ήρθαν ήταν τόσες πολλές που την επόμενη ημέρα είχαμε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών».

Ο ιμάμης έδωσε την έγκρισή του

Η σχολή βρίσκεται απέναντι από ένα τζαμί και έχει εγκριθεί πλήρως από τον ιμάμη του. Ο Ανσάρ Ζαζρατ Μιφτακοφ, υπεύθυνος του τοπικού τζαμιού Αλ- Μαρζανί, λέει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο μια μουσουλμάνα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη σχολή και να χορεύει σε στύλο.

«Μας είπαν πως θέλουν να το δείξουν στους άνδρες τους, ώστε αυτοί να μην κοιτάνε άλλες γυναίκες. Και είπαμε πως φυσικά αυτό επιτρέπεται. Δεν παραβιάζει τις αρχές του Ισλάμ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η ιδέα δεν έγινε αποδεκτή από όλους. Η σχολή χορού συγκρούστηκε με την Ένωση Μουσουλμάνων Γυναικών της Ρωσίας και της τοπικής οργάνωσης του Ταταρστάν.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3g8kEwH
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη