Χαμός με τα self test: Παραδόθηκαν σε συσκευασίες και οι φαρμακοποιοί τρέχουν να τα... διαχωρίσουν

Χαμός με τα self test: Παραδόθηκαν σε συσκευασίες και οι φαρμακοποιοί τρέχουν να τα... διαχωρίσουν

Σε συσκευασίες των 25 και όχι ατομικά, παραδόθηκαν τα self tests στα φαρμακεία, γεγονός που σημαίνει πως οι φαρμακοποιοί πρέπει πριν τα παραδώσουν, να τα διαχωρίσουν σε ατομικές συσκευασίες

Με μια εικόνα που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι παρέλαβαν τα τεστ σε συσκευασίες των 25 και θα πρέπει να καθίσουν οι ίδιοι και να διαχωρίσουν οι ίδιοι τις συσκευασίες για να μπορέσουν να τις διαθέσουν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν και προτεραιότητα για να τα παραλάβουν.

Ο φαρμακοποιός Ιωάννης Δαγρές που μίλησε στον ΑΝΤ1 είπε ότι υπήρχε η αίσθηση ότι θα παραλαμβάνονταν ατομικές σφραγισμένες συσκευασίες των self test, οι οποίες θα δινόταν σε κάθε δικαιούχο.

Τώρα όμως οι φαρμακοποιοί καλούνται να τα τοποθετήσουν σε σακουλάκια, για να τα δώσουν στους ασφαλισμένους.

Από το Υπουργείο Υγείας πάντως ενημέρωσαν πως τα self test σε ατομικές συσκευασίες θα κυκλοφορήσουν λίγο αργότερα.

Εν τω μεταξύ πρεμιέρα κάνουν σήμερα τα self test στα φαρμακεία, τα self test στα φαρμακεία, με την προτεραιότητα να δίνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε από χθες και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή, να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας. Θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο. Η πλατφόρμα καταχώρησης θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών.

Επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι-πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος, οι άνω των 67 ετών δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self tests, αυτή την εβδομάδα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/39O2xrZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη