Συναγερμός από τα νέα κρούσματα ινδικής μετάλλαξης, πότε αναμένονται ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ(βίντεο)

News4health

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί επίσημα δύο κρούσματα. Την Πέμπτη η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Συναγερμός έχει ξεσπάσει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, έπειτα από τον εντοπισμό κι άλλων κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα ωστόσο με το OPEN TV, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά θα δοθούν την ερχόμενη Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ. Το γεγονός σε συνδυασμό με τον αριθμό των διασωληνωμένων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα αλλά και τον φόβο πως τα κρούσματα θα αυξηθούν έπειτα από τους εορτασμούς του Πάσχα αυξάνει τις ανησυχίες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Yπενθυμίζεται τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης που έχουν επίσημα ανακοινωθεί είναι 2. Το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης είχε εντοπιστεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα στην Πάτρα, ενώ οι Αρχές είχαν θορυβηθεί κυρίως εξαιτίας της ευκολίας στην μεταδοτικότητά του αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως δεν είναι ακόμα γνωστό αν αυτή καλύπτεται από τα εμβόλια.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε στην καθιερωμένη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των θανάτων και των διασωληνωμένων, ωστόσο με βάση την ενημέρωση του Μεγάλου Σαββάτου, οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 811 και δεν δείχνoυν να μειώνονται, τουλάχιστον με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Εν τω μεταξύ σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης προχώρησε η κυρία Παγώνη μιλώντας για τους εμβολιασμούς, το άνοιγμα της εστίασης και των γυμναστηρίων, τη μουσική στην εστίαση αλλά και τα συμπτώματα που έχει κάθε εμβόλιο ξεχωριστά.

Τον Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην αρχή στους εμβολιασμούς σημειώνοντας ότι «πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους νέους καθώς ο αριθμός που έτρεξε να κλίσει ραντεβού για εμβόλιο είναι πάρα πολύ μεγάλος». Αυτό όπως εξήγησε είναι σημαντικό καθώς έτσι χτίζεται το τείχος ανοσίας.

Ακόμα η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι θεωρεί πως στα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι η ώρα για να «πετάξουμε τις μάσκες», καθώς εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι εμβολιασμοί θα έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας κατά του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό χωρίς να σημαίνει πως δεν θα φοράμε μάσκες ή δεν θα τηρούμε μέτρα και δεν θα προσέχουμε τις αποστάσεις.
Θα είμαστε πολύ πιο άνετα και θα μπορεί να συζητηθεί δυο άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί να είναι χωρίς μάσκα αλλά σε χώρους εξωτερικούς και μόνο.

 



via Ολες οι ειδήσεις | D NEWS https://ift.tt/3eLxmz7
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη