Ξεκίνησε σε 11 περιοχές η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Ξεκίνησε σε 11 περιοχές η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Ξεκίνησε και υλοποιείται η υπογειοποίηση των εναερίων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Αμυράς είπε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε την υπογειοποίηση στις περιοχές: Θρακομακεδόνες, Αχαρναί, Καματερό, Χαϊδάρι, Φυλή, Πετρούπολη, Ίλιον, Βύρωνα, Νέα Μάκρη, Πεντέλη και Ωρωπό.

Οι επόμενες περιοχές που θα πάρουν σειρά και θα ξεκινήσουν τα αντίστοιχα έργα είναι: Μάνδρα, Μέγαρα, Παιανία, Κορωπί, Καισαριανή, Νίκαια και Γλυφάδα".

Παράλληλα, ο κ. Αμυράς ενημέρωσε τη Βουλή ότι έως το 2025 θα έχει υλοποιηθεί η υπογειοποίηση 2.250 χλμ δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, και ότι το 30% εξ αυτών, θα αφορά σε περιοχές της Αττικής.

«Για την επιλογή τω περιοχών έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη με σαφή κριτήρια, με κυριότερα, τις δασικές περιοχές και την πληθυσμιακή πυκνότητα», πρόσθεσε ο κ. Αμυράς.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3cBWnwu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη