Τσίπρας: Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο μία ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει

Τσίπρας: Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο μία ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει

Για πολιτική εξυπηρέτησης των τραπεζών κατηγόρησε τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής, μετά την έντονη διαμάχη που είχε εντός της Ολομέλειας με τον Κώστα Τασούλα.

Παράλληλα, ο κ Τσίπρας ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη, καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων να έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν.

«Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο μία ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα δάνεια του κυβερνώντος κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για ένα κόμμα υπερχρεωμένο που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

«Αυτή η αλήθεια που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος και της δημοκρατικής λειτουργίας αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη, που δεν μπορεί να κρυφτεί όσο και αν επιχειρήσει ο ίδιος ο κύριος Τασούλας να φιμώσουν τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας καθώς η ΝΔ φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 30 εκατομμύρια ευρώ και στα πέντε χρόνια που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόεδρος, το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατομμύρια.

«Όταν όμως ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματος του πώς θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα και αυτό δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3gfRxXG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη