-->

ΛΑΡΚΟ: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη από σωματεία και φορείς για τη διασφάλιση της λειτουργίας της


ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ

Να δώσουν συνέχεια στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα τους, με επόμενο σταθμό την πανελλαδική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα αύριο Πέμπτη και την απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας στις 1 μ.μ., καλούν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου με το ψηφοδέλτιο του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

«Στις 10 Ιούνη απεργούμε και διεκδικούμε τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθου μας, διασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Στις 10 Ιούνη απεργούμε και απαιτούμε να αποσυρθεί το εργασιακό έκτρωμα. Η κατάργηση του 8ωρου, η σύγχρονη σκλαβιά, ο εργασιακός μεσαίωνας δεν θα περάσει», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι στη διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας με το ψηφοδέλτιο του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου».

Αλληλεγγύη από σωματεία κι εργαζομένους άλλων κλάδων

Την ίδια ώρα, κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα για να διασφαλιστεί η λειτουργία, η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ εκφράζεται από σωματεία, φορείς κι εργαζόμενους διαφόρων κλάδων. 

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιούνη στη 1 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καλούν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς τονίζοντας πως «στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, όχι μόνο για να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε τα εργασιακά τους συμφέροντα, αλλά επιπλέον για να δώσουμε το μήνυμα της ενότητας και του κοινού αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Για την απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα, θα αναχωρήσει στις 12.15 το μεσημέρι, λεωφορείο από την πλατεία Ζαππείου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

Την αλληλεγγύη και συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ανακοινώνει και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών ν. Βοιωτίας, επισημαίνοντας ότι «ο 18μηνος αγώνας των εργαζομένων ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας. Τα αποτελέσματα του θα έχουν συνολικό αντίκτυπο για τους εργάτες όλης της περιοχής».  

www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->