Παλιό το «νέο» ωράριο των σούπερ μάρκετ

Παλιό το «νέο» ωράριο των σούπερ μάρκετ

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη της μουσικής σε καταστήματα εστίασης αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που παίρνει μία ώρα παράταση. Τι ισχύει με το ωράριο των σούπερ μάρκετ. 

Οι αλλαγές αφορούν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop - Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 ως τις 22:30. Ωστόσο, η απόφαση αυτή ισχύει εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και δεν πρόκειται για νέα αλλαγή.

Στην πραγματικότητα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν μέχρι τις 21:00 το βράδυ ότι ίσχυει δηλαδή τον τελευταίο καιρό. Για του λόγου το αληθές, δείτε ότι το ίδιο ωράριο σούπερ μάρκετ οριζόταν και στην προηγούμενη απόφαση στις 5 Ιουνίου. 

METRA3785

Με τη νέα απόφαση, τα νέα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου και ώρα 6:00.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ το ωράριο προβλέπει την έναρξη λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:30, όπως οριζόταν και από τις προηγούμενες αποφάσεις. Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Εκτός από το ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης). Όμως στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Τα μέτρα



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/35htjGd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη