-->

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει εφοπλιστή, τα άλλα δύο άτομα που αναζητούνται (βίντεο)

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει εφοπλιστή, τα άλλα δύο άτομα που αναζητούνται (βίντεο)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, μετά τις συλλήψεις επτά ατόμων. Ακόμη τρεις εμπλεκόμενοι φαίνεται πως δεν έχουν εντοπιστεί, με τους αστυνομικούς να έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτησή τους. 

Οι εξελίξεις συνεχίζουν να τρέχουν στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη (δολοφονήθηκε και ο ίδιος) στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020, μετά και τις συλλήψεις των επτά ατόμων στο νησί, την Ηλεία και την Αθήνα. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες ακόμη τρεις εμπλεκόμενοι φαίνεται πως δεν έχουν εντοπιστεί, με τους αστυνομικούς να έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ο εφοπλιστής του οποίου ο σωματοφύλακας είναι μεταξύ των συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής των εκτελεστών της 37χρονης από το νησί. Πρόκειται για γόνο πασίγνωστης οικογένειας με γραφεία σε Κηφισιά και Κολωνάκι, ο οποίος κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, ενώ είναι πολύ γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

Επίσης, αναζητείται ένας πρώην αστυνομικός που είχε κρύψει το φουσκωτό σκάφος και μία γυναίκα, σύντροφος ενός τξ των κατηγορουμένων φυσικών αυτουργών, που φέρεται να είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη δολοφονία της 37χρονης. Ήταν τα «μάτια» της συμμορίας και φέρεται να είχε αναλάβει τη διακριτική παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη και κατέγραφε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις του, το πρόγραμμά του και τις διαδρομές του.

Οι δράστες είχαν, βέβαια, ως στόχο τον ίδιο τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας, τον οποίο τελικά δολοφόνησαν έναν χρόνο αργότερα σε ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η «ΕΡΤ», έχουν γίνει τρεις συλλήψεις στην Αθήνα κι άλλες τόσες στη Ζάκυνθο, ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστική εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο εκτελεστής της άτυχης γυναίκας και οι υπόλοιποι πέντε ηθικοί αυτουργοί. Ο ένας από τους έξι συλληφθέντες είναι, μάλιστα, απότακτος αστυνομικός της ασφάλειας Ζακύνθου, ο οποίος είχε κριθεί ως ο ηθικός αυτουργός ληστείας ύψους 300.000 ευρώ κατηγορία που στηρίχθηκε στη δίκη με μάρτυρα τον ξενοδόχο Ντίμη Κορφιάτη.

{https://www.youtube.com/watch?v=YduxUGFGiKc&t=166s}

Το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση και η μαρτυρία

Από εκεί και πέρα, oι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρεται να εντόπισαν ένα πρόσωπο «κλειδί» που με την μαρτυρία του φαίνεται πως «δένει» την όλη υπόθεση, με βάση και ρεπορτάζ του «Alpha». Πρόκειται για ένα άτομο, που μετά την κατάθεσή του, τελεί υπό την προστασία της αστυνομίας και το οποίο φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς όλα όσα γνώριζε για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία. Όπως υποστηρίζουν από την ΕΛ.ΑΣ, με βάση τα στοιχεία που είχαν συλλέξει το τελευταίο διάστημα και αυτή τη συγκεκριμένη μαρτυρία κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς το πώς οι εκτελεστές πήγαν στο νησί. «Είχαν μαζί τους όπλα και κράνη. Άλλαξαν ρούχα και πέταξαν τα κινητά. Όταν επέστρεψαν μου είπαν ότι σκότωσαν τη γυναίκα και μίλησαν και για τον ηθικό αυτουργό. Μου είπαν πού πέταξαν και τη μηχανή...», φέρεται να είπε το εν λόγω άτομο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Με βάση αυτή τη μαρτυρία "φωτιά", ήταν εύκολο για τους αστυνομικούς να ξεκαθαρίσουν στη δικογραφία, ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός, ποιος είχε τον ρόλο του εκτελεστή, πώς ακριβώς πήραν το σκάφος από την Αθήνα, πώς κατέβηκαν στο νησί και πού έκρυψαν το σκάφος για τέσσερις ημέρες.

Πάνω από 2.000 σελίδες η δικογραφία-Οι βασικοί κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της 37χρονης είναι πάνω από 2.000 σελίδες. Σε αυτή, όπως μετέδωσε το «ΟΡΕΝ TV», συμπεριλαμβάνεται η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Με βάση το ρεπορτά, φέρονται να έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των εκτελεστών μετά τη δολοφονία, όπως και το πώς προσπαθούσαν να κρυφτούν, αλλά και οι συνεννοήσεις που έκαναν για το σκάφος με το οποίο πήγαν στη Ζάκυνθο και επέστρεψαν στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχουν και καταθέσεις που «καίνε» τους ηθικούς αυτουργούς. Οι τρεις εκ των συλληφθέντων φαίνεται πως είχαν τον πιο βασικό ρόλο στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου. Ένας απ' αυτούς είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί, το 2006 σε 20 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε υπόθεση ληστείας.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ως βασικός κατηγορούμενος προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, ήταν ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης. Ο εν λόγω απότακτος αστυνομικός, υπήρξε και υποδιοικητής Ασφαλείας της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ σε μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας τον είχε κατηγορήσει ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του «OPEN TV», λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της 37χρονης γυναίκας στη Ζάκυνθο, έγινε αστυνομικός έλεγχος στο κελί του απότακτου αστυνομικού και εντοπίστηκε το τηλέφωνό του, το οποίο εστάλη για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την ανάλυση των δεδομένων βγήκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Οι άλλοι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, είναι ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου και ο συνεργός του. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο εκτελεστής φαίνεται πως ήταν ιδιωτικός αστυνομικός σε φύλαξη πολύ γνωστού εφοπλιστή και φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με το σκάφος προκειμένου να πάει στο νησί και να εκτελέσει τον επιχειρηματία. Ο τρίτος συλληφθείς, φέρεται πως είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2020, που οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο ίδιος είχε φροντίσει να δώσει πλήρη περιγραφή.

Το χρονικό

Η σύζυγος του Ντίμη Κορφιάτη που έπεσε νεκρός στις 7 Μαΐου, δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη.

Η γυναίκα ήταν επιχειρηματίας και ασχολούνταν με ενοικιαζόμενα δωμάτια και με μισθώσεις αυτοκινήτων σε τουρίστες.

Η 37χρονη γυναίκα είχε πέσει νεκρή από πυρά ενόπλων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα με τον 53χρονο να γλιτώνει τότε με δύο διαμπερή τραύματα και μία σφαίρα στο σαγόνι.

Τι είχε πει ο Κορφιάτης

Περιγράφοντας τι είχε συμβεί ο Κορφιάτης είχε καταθέσει ότι «την 9η Ιουνίου 2020 και περί ώρα 14:25μ.μ στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λιθακιάς Ζακύνθου και ενώ ευρισκόμουν μαζί με την σύζυγο μου Χριστίνα – Θωμαϊδα Κλουτσινιώτη, λίγα μέτρα μακριά από την οικία μας δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση από δυο άτομα.

Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο θάνατος της συζύγου μου και ο βαρύτατος τραυματισμός μου. Οι δυο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας (...) μοντέλο (...) φορούσαν δε μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, έτσι ώστε να προσομοιάζουν με τις στολές της ομάδας ΔΙΑΣ την Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο Κορφιάτης υπενθυμίζεται οτι πυροβολήθηκε συνολικά 28 φορές από τον ένοπλο που τον δολοφόνησε με Καλάσνικοφ, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Ζακύνθου.

Άρωμα... βεντέτας

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κορφιάτης κατονόμασε ως εκτελεστή της συζύγου του κατονόμασε Ζακυνθινό που ζει στην Αθήνα και εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα σε εφοπλιστή. Ως βασικό συνεργό είχε καταγγείλει κάτοικο της Ζακύνθου που ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί στο νησί το 2017, από συγχωριανό του ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Σε βάρος του κατηγορουμένου, είχε επιβληθεί πρωτόδικα συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ στο εφετείο η ποινή έπεσε στα 7 χρόνια, αφού η επίδικη ανθρωποκτονία είχε τελεστεί σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής του κατηγορουμένου και «προκλήθηκε από επανειλημμένες απειλές και λοιπές παράνομες πράξεις που είχε τελέσει ο θανών».

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του μπόντι μπίλντερ, τη δεκαετία του 1990, είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πατέρα του κατηγορούμενου που μόλις πριν από λίγο διάστημα ξανακέρδισε την ελευθερία του.

Κούγιας για δολοφονία στη Ζάκυνθο: Καταγγέλλουμε παράνομες μεθόδους και καταπάτηση δικαιωμάτων κατηγορουμένου

Ανακοίνωση με αιχμές για τις συλλήψεις που έγιναν για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία μετά από επιχείρησητης αστυνομίας στη Ζάκυνθο εξέδωσε, ακόμα, την Τρίτη (08/06) το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, το οποίο και ανέλαβε την υπεράσπιση του βασικού υπόπτου.

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κο Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο, κατά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της ΓΑΔΑ, βασικός ύποπτος ως δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες αγνώστου μέχρι πρότινος δράστου στη Ζάκυνθο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εν ζωή τότε συζύγου της, ξενοδόχου.

Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛΑΣ για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, ενός είναι νόμιμο δικαίωμά του.

Δυστυχώς, η πίεση των πολιτικών προϊσταμένων ενός ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται να οδηγεί κατά την κρίση ενός και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στη ΓΑΔΑ εις βάρος ενός συνεργάτου ενός σε ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και ενός φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα καταγγείλουμε, αφού κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3go0H3c
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->