Λαμία: Αναστέλλεται η διενέργεια της εμποροπανήγυρης

Ο Δήμαρχος Λαμιέων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων που θα γίνει στις 16 Ιουνίου θα εισηγηθεί την αναστολή διενέργειας της εμποροπανήγυρης για λόγους ανώτερης βίας, για το έτος 2021.


Ο κ. Καραϊσκος επικαλείται τους παρακάτω λόγους:

Το γεγονός ότι η διενέργεια εμποροπανήγυρης αναπόφευκτα δημιουργεί συνάθροιση και συνωστισμό και δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος αποτροπής καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των πολιτών από την εμφάνιση και τη διάδοσή του κορωνοϊού COVID-19 και δοθέντος ότι στις σχετικές δημοπρασίες και διαγωνιστικές διαδικασίες, οι συμμετέχοντες πωλητές μπορεί να προέρχονται από όλη την Ελλάδα και από περιοχές, όπου τυχόν έχουν εμφανιστεί κρούσματα. Όλα τα ανωτέρω και η ανάγκη να προστατευθούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (Δημοτικοί σύμβουλοι, δημότες και καταναλωτές) που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία, συνεπάγονται λόγους ανώτερης βίας, που επιβάλλουν την αναστολή διενέργειας της εμποροπανήγυρης.

Το γεγονός ότι η ετήσια Εμποροπανήγυρη του Δήμου Λαμιέων διεξάγεται στο διάστημα από 9 έως και 15 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου, εντός του χώρου της ΠΕΛ. Πλην όμως :

(α) το διάστημα αυτό συμπίπτει με την διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις που έχει οριστεί από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου ως αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC)

και (β) τόσο ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όσο και ο περιβάλλον χώρος, έχουν ήδη δεσμευτεί από το τέλος Απριλίου του 2021 και έκτοτε είναι σε εξέλιξη εργασίες προσαρμογής τους στις απαιτήσεις του αγώνα.
Όλα αυτά προκαλούν αντικειμενική αδυναμία διενέργειας της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Λαμιέων, το ίδιο διάστημα, στον ίδιο χώρο.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

9η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, θα πραγματοποιηθεί στις 16-06-2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, με τηλεδιάσκεψη, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξη

ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Θέμα 1ο Δωρεάν και χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση της χρήσης των δύο (2) Δημοτικών Θεάτρων (θερινού και χειμερινού) από το Δήμο Λαμιέων στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λαμιέων με την επωνυμία “ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΥΜΕΛΗΣ (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ρ.)”. Σύναψη σύμβασης χρησιδανείου.
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 2ο Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου τρέχοντος έτους και τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 3ο Εκμίσθωση δημοτικού κτίσματος εντός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας & εντός του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λαμίας με τη διενέργεια φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 4ο Περί απευθείας εκμίσθωση ενός αγροτεμαχίου 4,3 στρ. (κοινόχρηστη εποικιστική έκταση) στην Κοινότητα Βαρδατών
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 5ο Περί «Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Κοινότητα Ελευθεροχωρίου»
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 6ο Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Κοινότητα Κωσταλεξίου
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 7ο Εκμίσθωση δημοτικού κτίσματος εντός του γηπέδου αντισφαίρισης επί της οδού Παπαμαύρου & Ολυμπιονικών με τη διενέργεια φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 8ο Περί εκμίσθωσης υπαίθριου δημοτικού χώρου (περιοχή Γαλανέϊκα)
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 9ο Αναστολή διενέργειας εμποροπανήγυρης για το έτος 2021
Εισηγητής Δήμαρχος

ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΑ


Θέμα 10ο Περί έγκρισης απευθείας εξαγοράς ρυμοτομούμενου ακινήτου επί του εγκεκριμένου σχεδίου Τ. Κ. Ανθήλης
Εισηγητής Δήμαρχος

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Θέμα 11ο Αυτεπάγγελτη μετατόπιση περιπτέρου από την οδό Κύπρου και Τανάγρας , στην πλατεία Κραββαρίτη στη Λαμία
Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Φώσκολος


Θέμα 12ο Κοπή ευκαλύπτου στην συμβολή των οδών Βελισαρίου & Λάσκαρη
Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας


Θέμα 13ο Κατανομή ωρών και κανονισμός άρδευσης από τη βρύση «Γιαννίτσαρη» Κοινότητας Υπάτης για την αρδευτική περίοδο 2021
Εισηγητής Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ξεφλούδας


Θέμα 14ο Θεώρηση αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου
Εισηγητής Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτριος Ρίζος

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ – ΔΟΜΗΣΗΣ


Θέμα 15ο Έγκριση της κατασκευής του ποδηλατόδρομου στα πλαίσια του έργου :


«Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης Νοτιοδυτικού Τμήματος Λαμίας -2 Κατασκευή Δικτύου Ποδηλατοδρόμου & Κοινοχρήστων Χώρων της περιοχής Παρέμβασης».
Εισηγητής Δήμαρχος


Θέμα 16ο Καθορισμός ερυθρού περιγράμματος & θέσπιση όρων δόμησης κοινοχρήστου χώρου (πλατεία Ελ. Βενιζέλου) εντός εγκεκριμένου σχ. πόλης περιοχής «Γαλανέικα» , Δ. Λαμιέων

Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Φώσκολος


Θέμα 17ο Περί άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και τροποποίησης εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου η οποία αφορά τη διάνοιξη των οδών Υψηλάντη & Φλέμινγκ εντός σχεδίου πόλης Λαμίας

Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Φώσκολος

iparnassos.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη