Η ασυδοσία των μειοψηφιών

Η ασυδοσία των μειοψηφιών

Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μιας μικρής μερίδας απεργών, που, ενώ το δικαστήριο είχε κρίνει την απεργία τους παράνομη, αυτοί θεώρησαν δικαίωμα τους να αποτρέψουν τους ταξιδιώτες να εισέλθουν στα πλοία για να ταξιδέψουν στον προορισμό τους. 

Εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν πειθαρχήσει μήνες σε καραντίνα, που έχουν περάσει δύσκολες στιγμές και επιτέλους τους δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθούν τα πατρικά τους σπίτια έπρεπε να ανέχονται τύπους με ντουντούκες να τους κάνουν μαρξιστική κατήχηση επαναστατικού αγώνα.

Δυστυχώς επιτρέψαμε διαχρονικά στην αριστερή μειοψηφία να επιβάλλεται στα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας και της διαμαρτυρίας, σεβαστό όμως και το δικαίωμα να μετακινείται ελεύθερα ο πολίτης στην ελληνική επικράτεια και να μην ταλαιπωρείται. Το Σύνταγμα ορθώς ορίζει τη στάθμιση στην άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων ώστε να μην καταχράται μια ομάδα τα δικαιώματα όλων των άλλων.

Ασφαλιστική δικλείδα να μην γίνεται αυτή η κατάχρηση είναι η δυνατότητα των δικαστηρίων να κρίνουν μια απεργία παράνομη ή και καταχρηστική. Για να έχει νόημα αυτή η απόφαση όμως θα πρέπει να τηρείται. Ο νόμος ορίζει τις συνέπειες αυτού που παρανομεί, αλλά θα πρέπει αυτές οι συνέπειες να ενεργοποιούνται.

Αυτό σημαίνει ότι αφενός η συντεταγμένη πολιτεία θα πρέπει να δρα. Δεν είναι δουλειά των επιβατών να απομακρύνουν αυτούς που παρανομούν και δεν τους αφήνουν να επιβιβαστούν. Είναι της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να ζητήσει τη δίωξη τους. Επιπλέον προφανώς όποιος ταλαιπωρεί και παρανομεί πρέπει να αποζημιώνει αυτόν που ταλαιπωρεί με την προσωπική του περιουσία. Απλά τα πράγματα όποιος παρανομεί να έχει τις συνέπειες που προβλέπονται. Διαφορετικά θα συνεχίσουν οι οργανωμένες μειοψηφίες να παρανομούν και να ταλαιπωρούν τις πλειοψηφίες.

Με το νέο σχέδιο νόμου γίνεται το αυτονόητο. Διευκρινίζονται οι συνέπειες όσων παρανομούν και θεωρούν ότι τα δικά τους δικαιώματα είναι ανώτερα των άλλων. Όσοι δεν σέβονται τα δικαιώματα των άλλων δεν επιθυμούν δημοκρατική κοινωνία άλλα ζούγκλα. Όταν η απεργία κρίνεται παράνομη σημαίνει ότι εάν απεργήσεις έχεις συνέπειες όπως όλοι όσοι οφείλουμε να τηρούμε τις δικαστικές αποφάσεις.

Θάνος Πλεύρης, Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3vXaa8t
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη