Με πολλά... «αλλά» υποδέχονται οι εστιάτορες την επέκταση ωραρίου και την επιστροφή της μουσικής (βίντεο)

Με πολλά... «αλλά» υποδέχονται οι εστιάτορες την επέκταση ωραρίου και την επιστροφή της μουσικής (βίντεο)

Θετικά αποτιμούν οι καταστηματάρχες της εστίασης την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους και την επανέναρξη της μουσικής από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου.

Σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχουν λάβει τα έως τώρα μέτρα στήριξης που έχουν εξαγγελθεί, παρά μόνον ορισμένα ποσά από επιστρεπτέες προκαταβολές.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη Τρίτη «από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας - κλείσιμο 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση».

«Είμαστε εν μέρει ικανοποιημένοι αφού ο κόσμος μπορεί να έλθει στα μαγαζιά, να ακούσει ξανά μουσική και να καθίσει λίγο παραπάνω. Αυτό όμως δεν αρκεί» δηλώνει στα Dnews, ο Γιώργος Ξενάριος ιδιόκτητης του snack bar «Καπάκι» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

{https://www.youtube.com/watch?v=_Wzjiu5K4ag}

Εξήγησε όμως ότι στην παρούσα φάση, το πλέον απαραίτητο είναι η ενίσχυση της ρευστότητας, με χρηματοδοτούμενα, από το Δημόσιο κεφάλαια κίνησης, των πληγεισών επιχειρήσεων καθώς κλάδοι, όπως η εστίαση σε αυτό το επίπεδο, παρέμειναν επί μήνες κλειστά λόγω των υγειονομικών περιορισμών.

«Το ωράριο ήταν πολύ σοβαρό θέμα γιατί οι πελάτες κάθονταν ελάχιστα αλλά το σοβαρότερο είναι ότι περιμένουμε ακόμη να υλοποιηθούν τα όσα μας υποσχέθηκαν για να μετριάσουμε τις μεγάλες μας απώλειες» δηλώνει ο Αντώνης Κουτρουμπίλας, υπεύθυνος music restaurant - café.

Κατά τα άλλα, από αύριο, 12 Ιουνίου, θα επαναλειτουργήσουν «Τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνα που έχουν ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός».

Επίσης, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου «αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος και θεάματος από 50 σε 75 % όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεις , σε 70% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 15.000 θέσεις και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα».

{https://www.youtube.com/watch?v=r8iHiJkW_uc}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3vgh33k
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη