Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ποινική και πειθαρχική έρευνα κατά Μπαλάσκα για τα περί παραδικαστικού

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ποινική και πειθαρχική έρευνα κατά Μπαλάσκα για τα περί παραδικαστικού

Εντονη αντίδραση και προειδοποίηση από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Ετσι θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση»

 

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης και στο συνδικαλιστικό κομμάτι της Αστυνομίας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του μέλους της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα ο οποίος έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα και διεφθαρμένους δικαστικούς.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με σημερινή ανακοίνωσή της, αντέδρασε έντονα στις αναφορές αυτές του κ. Μπαλάσκα συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους.
Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας.
Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Έτσι, η ΕΔΕ προκαλεί οινική και πειθαρχική έρευνα για το θέμα, τονίζοντας μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσής της ότι θα συνεχίσει να απαντά κατ' αυτόν τον τρόπο.

Η δήλωση Μπαλάσκα

Ο Σταύρος Μπαλάσκας σε δηλώσεις του είπε πως ουσιαστικά το πρόβλημα για την εγκληματικότητα βρίσκεται μέσα στη Δικαιοσύνη: «Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ..



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3g02ixa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη