-->

Κατερίνα Μπατζελή: «Δέξου γούνα ράμματα και σακί μπαλώματα»

«Δέξου γούνα ράμματα και σακί μπαλώματα»

 «Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις…» τόνισε  η κα Κατερίνα Μπατζελή σχετικά με την αποκατάσταση Γεφυρών στην περιοχή της  Κωπαΐδας, με προϋπολογισμό 530.000 ευρώ. που συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή στις 14/07/21. «Aν και  είναι αναγκαία η συντήρηση τους, υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού που θέτει σε καθεστώς αιχμαλωσίας  τους αγρότες, τους υποχρεώνει να αυτοσχεδιάζουν ενώ δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Η χρηματοδότηση του έργου αποφασίστηκε στις 26-11-2019 από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μόλις σήμερα έφεραν μια αποσπασματική πρόταση, μπαλώματα, για συντήρηση ορισμένων γεφυρών, διαιωνίζοντας τα προβλήματα και τις μικροεργολαβίες ! Δεν υπάρχει καμία χαρτογράφηση, κατηγοριοποίηση  των υπαρχουσών γεφυρών και σχεδιασμός νέων που θα συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση του αρδευτικού συστήματος του Κωπαϊδικού πεδίου. Εκτός αν τα σχέδια είναι κλειδωμένα στα συρτάρια ορισμένων…»

Ο Κώστας  Σωτηρόπουλος τόνισε ότι «παρακολουθούμε τις παρεμβάσεις και την κατάσταση στο Κωπαϊδικό πεδίο ,βρισκόμαστε σε επαφή με τους αγρότες που επωμίζονται την δύσκολη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό και χωρίς καμία αντιπολιτευτική ,στείρα αντιπαράθεση από  νωρίς ,από τον Ιανουάριο του 2020 ,καταθέσαμε  τις προτάσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητήσαμε συλλογικότητα για την χάραξη μιας νέας πολιτικής. Ενός αναπτυξιακού και χρηματοδοτικού πλαισίου  για την Κωπαΐδα που θα έβαζε τις βάσεις  για άμεση αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η Περιφερειακή Αρχή «σιώπησε» και παρακολουθεί τις εξελίξεις και ότι συντελείται στο Κωπαϊδικό πεδίο, πυροσβεστικά. Ας δούμε τι θα μας παρουσιάσουν σε ειδική συνεδρίαση…!»

Η κα Μπατζελή συνεχίζοντας σχετικά με την συντήρηση ορισμένων γεφυρών ,όπως προτάθηκαν, επεσήμανε  ότι :

ü  Από την προκήρυξη αυτού του έργου φαίνεται περίτρανα η έλλειψη συνολικής πολιτικής και σχεδιασμού υποδομών της Περιφερειακής Αρχής για την Κωπαΐδα και ότι επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά  η πρόταση μας για  συνέργειες και συγχρηματοδοτήσεις από συναρμόδια Υπουργεία στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού εγγειοβελτιωτικών έργων και διαχείρισης των υδάτων.

ü  Με την προκήρυξη αυτή μόνο μπαλώματα θα επαναληφθούν σε μερικά  γεφύρια, όπως μπαλώματα γίνονται και στον τσιμεντένιο αγωγό μεταφοράς νερού από την Υλίκη στην Κωπαΐδα, με τα 2,7 εκατ.

ü  Αντί να υπάρξει ένας συνολικός σύγχρονος σχεδιασμός κατασκευής των γεφυριών της Κωπαΐδας, έχουμε ελάχιστες παρεμβάσεις μικρής διαπλάτυνσης σε ορισμένες περιπτώσεις για την διευκόλυνση και μόνο της διέλευσης των οχημάτων, χωρίς να εξυπηρετεί καμία άλλη παράμετρο που τα γεφύρια υπηρετούν.

ü  Ο σύγχρονος σχεδιασμός θα έπρεπε να προέβλεπε την κατασκευή νέων γεφυριών, ο οποίος σε Α΄Φάση θα είχε, ανάλογα την χρηματοδότηση, την κατασκευή των γεφυριών στους βασικούς οδικούς άξονες και μεγάλες αρδευτικές διώρυγες, με το αναγκαίο μήκος και πλάτος, ώστε α)να είναι ασφαλή για την διέλευση των καλλιεργητών και των μεγάλων πλέον αγροτικών οχημάτων τους, β)να διευκολύνουν  την γρήγορη κίνηση των νερών, τόσο για άρδευση, όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία των καλλιεργειών και γ) να φέρουν ηλεκτρομηχανολογικά θυροφράγματα με ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς και αισθητήρες για την αυτόματο άνοιγμα ή κλείσιμο ανάλογα την στάθμη των νερών και απομακρυσμένους χειρισμούς .  

 

Εκ μέρους της επικεφαλής της παράταξης Κατερίνα Μπατζελή και του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Σωτηρόπουλου

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες γεφυρών…



Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->