Ολυμπιακοί Αγώνες: Διώχνουν τους άστεγους από τα πάρκα στο Τόκιο για να μην... ζητιανεύουν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Διώχνουν τους άστεγους από τα πάρκα στο Τόκιο για να μην... ζητιανεύουν

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες... «εξαφανίζουν» επαίτες και άστεγους, ενώ τα πάρκα θα είναι κλειστά, ώστε το Τόκιο να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα από την καθημερινή, όπως είχε συμβεί και στο Πεκίνο πριν από 13 χρόνια, αλλά και σε άλλες πόλεις υποδοχής των Αγώνων κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Asahi Shimbun», εκατοντάδες άστεγοι έχουν εκτοπιστεί από τους κεντρικούς δρόμους του Τόκιο, ενώ, από τις αρχές Ιουλίου, αρκετοί άνθρωποι που ζουν στους δρόμους, άστεγοι, έχουν λάβει ένα μήνυμα από την αστυνομία που τους καλεί να φύγουν από τις κεντρικές περιοχές, «επειδή δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία από τις 21 Ιουλίου», την ημέρα που η Ολυμπιακή Φλόγα εισήλθε στην πόλη.

Τα πάρκα όπου πολλοί από αυτούς κοιμόντουσαν, κλείνουν τη νύχτα, ενώ τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης προορίζονται για τους Αγώνες και δεν έχουν διαθέσιμα δωμάτια γι' αυτούς. Σχεδόν χίλιοι πολίτες του Τόκιο ζουν στους δρόμους της μητρόπολης.

Όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «Μarca», oύτε το Λονδίνο, ούτε το Ρίο ντε Τζανέιρο ανέλαβαν ανάλογες δράσεις, όταν φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και το 2016, αντίστοιχα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kY06cP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη