«Τρέμουμε όταν συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι», ανησυχία και σε άλλα νησιά μετά τη Μύκονο

EUROKINISSI

Ανησυχία και βαθύ προβληματισμό για τις συνέπειες από την επιβολή περιορισμών, ανάλογων με εκείνους που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, εκφράζουν δήμαρχοι και φορείς των «πορτοκαλί» περιοχών.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ίος και η Κρήτη  βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα με αποτέλεσμα να αναθεωρούνται τα σχέδια και τα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Ανησυχούμε, αλλά προσέχουμε. Καθημερινά στο νησί μας πραγματοποιούνται εκατοντάδες εμβολιασμοί και πολλά τεστ ενώ τις επόμενες μέρες θα ενισχυθούν περαιτέρω τα κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ και οι έλεγχοι ώστε οι επισκέπτες μας να κάνουν διακοπές με ασφάλεια» δηλώνει στα Dnews o δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος. Τονίζει ακόμη, ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, ωστόσο οι νέοι άνθρωποι πραγματοποιούν  υπαίθριες συναθροίσεις που δε μπορούν να εποπτευθούν εύκολα.

Υπενθυμίζεται ότι, από το περασμένο Σάββατο μέχρι την επόμενη Δευτέρα 26/7, λόγω της τοπικής έξαρσης της επιδημίας, απαγορεύτηκε στην Μύκονο η κυκλοφορία από τη 01:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί, καθώς και η μουσική  καθ' όλο το εικοσιτετράωρο.

«Δεν θα αφήσουμε το νησί μας να μπει σε κόκκινο»

«Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι «μαχαίρι» και να παίρνει τέτοια μέτρα. Πρέπει να έχουμε μια επικοινωνία η οποία δεν υπάρχει. Δεν μπορούμε να τρέμουμε κάθε φορά που συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σαντορίνης, Σιγάλας Αντώνης. Επίσης τόνισε ότι «δεν μπορούν να μας καταγράφουν περιστατικά στις πύλες εξόδους. Μας προσθέτουν περιστατικά που έρχονται από άλλες περιοχές και καταλήγουν σε εμάς και στην Μύκονο που είμαστε πύλες εξόδου.

Τέλος, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι το νησί δουλεύει με πλήρη ομαλότητα και υψηλά ποσοστά κρατήσεων. «Έχουμε ήδη λάβει πρόσθετα μέτρα για να μην «κοσκινίσουμε».. Τα περιστατικά δεν μας προκαλούν ανησυχία. Τηρούμαι τα πρωτόκολλα».

Στην Κρήτη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλης Πεπόνης αναφέρει:  «Καταβάλλουμε προσπάθειες ως εργαζόμενοι να διατηρήσουμε την Κρήτη καθαρή. Δεν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα γιατί αντιλαμβανόμαστε και την επικινδυνότητα της νόσου και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις». 

Πελωνη: Αυτό είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες.
 
Ιδιαίτερη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάστηκε στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους Δήμος Ίου, Θήρας και Πάρου. Για το λόγο αυτό, από το περασμένο Σάββατο, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών αυτών υποχρεούνται να υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα (μια φορά με self test και μια με rapid), ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Πελώνη.
 
Σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει και άλλα μέτρα είπε ότι οι αρμόδιοι παρακολουθούν την κατάσταση και όπου χρειάζεται παρεμβαίνουν. «Αυτό είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα. Ελπίζω να τηρηθούν και να μην χρειαστεί να παρέμβουμε». Όσον αφορά τη Μύκονο επισήμανε ότι γίνονται έλεγχοι και θα ενταθούν και άλλο, με το 46% των κρουσμάτων είναι συνδεδεμένο με χώρους ψυχαγωγίας και τουριστικές επιχειρήσεις».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/36LqSN4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη