Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Kλειστός ο δρόμος από Στύρα προς Ν. Στύρα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Kλειστός ο δρόμος από Στύρα προς Ν. Στύρα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Νέα Στύρα, κλειστός ο δρόμος από Στύρα προς Ν. Στύρα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

 

 

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος τόνισε ότι η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλίας τόνισε πάντως  ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια στα Στύρα.

«Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Επιχειρούν επίγειες και ε άριες δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί ο δρόμος Στύρα – Νέα Στύρα και η κυκλοφορία διεξάγεται από το Ρεούζι.

Το μέτωπο που καίει αυτή την ώρα είναι πολύ μεγάλο ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε από την Πυροσβεστική το χωριό Νημποριό», τόνισε ο Λευτέρης Ραβιόλος.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή της φωτιάς στην Εύβοια έχουν σπεύσει ελικόπτερα super puma, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 5 Ε/Π (1 συντονιστικό, 1 Ε.Σ.) και 5 Α/Φ (4 CL ΚΑΙ ΤΟ BERIEV-200). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Στη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια  και το  ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be -200. Πρόκειται για το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο – αμφίβιο αεροσκάφος που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στην Εύβοια ξεκίνησε στα Νέα Στύρα, με δύο οικισμούς, να έχουν ήδη εκκενωθεί προληπτικά, και τους πολίτες να έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως είναι ανεξέλεγκτη.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Οι ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούμε, μόλις αντιληφθούμε μια πυρκαγιά

  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
  • Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται
  • Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
  • Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή

Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο σας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνήστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χρήση του είναι επίσης δωρεάν, από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

Πληροφίες evima.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2VuNFuf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη