-->

Μήνυμα του 112 σε Ρόδο και Κρήτη – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (εικόνες)

Μήνυμα του 112 σε Ρόδο και Κρήτη – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (εικόνες)

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος φωτιάς και την Τετάρτη (04/08) και γι' αυτό τον λόγο Πολιτική Προστασία προειδοποιεί με μήνυμα του 112 τους κατοίκους της Ρόδου και της Κρήτης να αποφύγουν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο.

 

 

 

 

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους κατοίκους της Ρόδου και της Κρήτης να αποφύγουν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο. Κάτι που ανέφερε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι τεράστιος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα Τετάρτη (04/08) σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ η Ρόδος είναι στο «κόκκινο».

Έτσι, οι κάτοικοι της Ρόδου και της Κρήτης έλαβαν το πρωί μήνυμα από το 112, στο οποίο η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τον κόσμο να αποφύγει ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο.

Το μήνυμα στην Κρήτη:

112 minima kriti kindinos pirkagias politiki prostasia

Το μήνυμα στη Ρόδο:

112 minima rodos kindinos pirkagias politiki prostasia

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στη Ρόδο, στο «πορτοκαλί» η μισή χώρα

Υπενθυμίζεται ότι κατάσταση συναγερμού κατηγορίας 5 και ακραίος κίνδυνος φωτιάς αναμένεται για σήμερα, Τετάρτη, για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, όπως προκύπτει από τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας)
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Σερρών, ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου-Κάσου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

{https://twitter.com/GSCP_GR/status/1422506446999199764?s=20}
 
Αυξημένα μέτρα επιφυλακής μετά τη φωτιά στη Ρόδο

Στη Ρόδο εξάλλου, μαίνεται εδώ και μέρες φωτιά με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το πρωί της Τετάρτης, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη καθώς δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Περίπου 8.800 στρέμματα παρθένου κωνοφόρου δάσους και μεταβατικής βλάστησης εκτιμάται ότι κάηκαν τις 3 τελευταίες μέρες με βάση και την εικόνα που δίνουν οι δορυφόροι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, από χθες το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στις περιοχές Θολού, Σορωνής Άνω και Κάτω Καλαμώνα, Πεταλούδων και Μαριτσών τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα. Δυστυχώς, υπήρξαν απώλειες σε ζώα.

Το τελευταίο μέτωπο στην απόκρημνη περιοχή του Κερωνιάτη κοντά στα Μαριτσά, που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, αυτή την ώρα πραγματοποιείται διαβροχή της καμένης έκτασης για να απομακρυνθεί και η παραμικρή αιτία αναζωπύρωσης. Παραμένουν στην περιοχή τα 20 0χήματα από τη Ρόδο και τα 14 που ήρθαν από διάφορες περιοχές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικούς δρόμους Ρόδου - Κω- Καρπάθου λόγω υψηλού κινδύνου

Ξεκινάει το μεσημέρι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δασικούς δρόμους της Ρόδου, της Κω και της Καρπάθου, στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επειδή σήμερα η περιοχή βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 14:00 και θα διαρκέσει έως τις 6:00 αύριο, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Επίσης, υπάρχει ήδη συνεργασία επί του θέματος με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Δωδεκανήσου για την εφαρμογή του μέτρου.

Λόγω της επικινδυνότητας, υπάρχουν αυξημένα μέτρα επιφυλακής σε όλα τα νησιά, κυρίως στις δασικές περιοχές. Παράλληλα, τόσο στη Ρόδο όσο και τη Κω, στις περιοχές που τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Vx7VuZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->