Ανακοινώνονται οι βάσεις 2021: Οι πιθανές ημερομηνίες στο τραπέζι

Ανακοινώνονται οι βάσεις 2021: Οι πιθανές ημερομηνίες στο τραπέζι

Οι βάσεις 2021 για τα πανεπιστήμια αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και συγκεκριμένα γύρω στις 25.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων 2021 που θα βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών που θα μάθουν τελικά σε ποια σχολή πέρασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 25 Αυγούστου και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα δηλαδή 23 με 27 Αυγούστου.

Όπως προβλέπεται, το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι βάσεις εισαγωγής είχαν ανακοινωθεί στις 09:00 π.μ. της 28ης Αυγούστου.

Τα στατιστικά των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2021 σε συνδυασμό με την ΕΒΕ που καθιερώθηκε για πρώτη φορά φέτος, δείχνουν πως θα έχουμε άνοδο στις βάσεις 2021.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι φέτος δεν πρόκειται να υπάρξουν σχολές με βάση κάτω από 8.000 μόρια, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Όσον αφορά την ΕΒΕ, στο 1ο επιστημονικό πεδίο υπολογίζεται στο 8,94, ως μέσος όρος επίδοσης των εξεταζόμενων μαθημάτων.
Αυξήσεις που δεν ξεπερνούν τα 200-300 μόρια εκτιμώνται στις δημοφιλείς σχολές του εν λόγω πεδίου, όπου ο ανταγωνισμός καλά κρατεί μεταξύ των υποψηφίων λόγω της υψηλής ζήτησης αλλά των περιορισμένων θέσεων.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η κατώτατη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής υπολογίζεται στο 9,58, ενώ, στα κεντρικά ιδρύματα οι πολυτεχνικές σχολές θα ανέβουν αρκετά μόρια, ακόμα και 800 πάνω όπως εκτιμάται, ανάλογα τη σχολή,

στο 3ο επιστημονικό πεδίο, στο 9,70

Ακόμα και 800 μόρια εκτιμάται ότι θα φτάσει η αύξηση μορίων σε Ιατρικές, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν και οι υπόλοιπες δημοφιλείς σχολές του εν λόγω πεδίου.

Τέλος στο 4ο επιστημονικό πεδίο, η κατώτατη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής υπολογίζεται στο 8,27.
Εδώ οι βάσεις αναμένεται να είναι δυο ταχυτήτων δηλαδή κάποιες σχολές όπως οι σχολές Οικονομίας, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα καταγράψουν μεγάλη άνοδο ενώ, άλλες θα κυμανθούν σε σταθερά επίπεδα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ALQ4Qt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη