Βάσεις 2021: Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Βάσεις 2021: Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Οι εκτιμήσεις θέλουν φέτος να μην υπάρχουν σχολές με βάση κάτω των 8.000 μορίων λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Που θα κυμανθούν οι βάσεις φέτος..

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα δηλαδή 23 με 27 Αυγούστου.

Οι εκτιμήσεις θέλουν φέτος να μην υπάρχουν σχολές με βάση κάτω των 8.000 μορίων και αυτό λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Η Ιατρική Αθηνών δεν επιστρέφει στις εποχές της δυσθεώρητης βάσης των 19.000 μορίων, όμως εκτιμάται ότι θα κερδίσει πάνω από 600 μόρια και θα ανέβει πάνω απο 18.000 μόρια σε όλες τις σχολές της χώρας.

Επιστημονικά Πεδία

1ο Επιστημονικό Πεδίο

Η αύξηση στις βάσεις δεν προβλέπεται να είναι μεγάλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, με τη Νομική Αθηνών και Θεσσαλονίκης που αποτελούν παραδοσιακά τις δημοφιλείς σχολές του πεδίου, να σημειώνουν άνοδο μαζί με τις σχολές της Ψυχολογίας που δεν ξεπερνούν ωστόσο, τα 200-300 μόρια.

2ο Επιστημονικό Πεδίο

Οι πολυτεχνικές σχολές επιστρέφουν στο κατώφλι των 18.000 μορίων ανακτώντας έτσι, τα μόρια που είχαν χάσει πέρσι. Μάλιστα η αύξηση αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τα 800 μόρια με τις σχολές μαθηματικών και φυσικήε να σημείωνουν επίσης άνοδο 300 - 400 μόρια.

Στην περιφέρεια εκτιμάται ότι μπορεί να εντοπιστούν τεράστιες μεταβολές στις βάσεις, ακόμα και πάνω από 1.000 μόρια, το οποίο όμως θα κριθεί από τις επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο.

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Οι υποψήφιοι σε αυτό το πεδίο σημείωσαν πολύ υψηλές επιδόσεις με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγάλη άνοδος των βάσεων η οποία αναμένεται να κυμανθεί από 400 έως 1.500. Η μικρότερη ΕΒΕ του πεδίου 9,69 αναμένεται να διαμορφώσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής περί τα 9.300 μόρια.

Παράλληλα, σχολές όπως η Νοσηλευτική, η Φυσικοθεραπεία, η Μαιευτική θα δουν ακόμα και 1.000-1.500 μόρια άνοδο λόγω των καλών επιδόσεων αλλά και της αυξανόμενης ζήτησης από τους υποψηφίους.

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Οι επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα βαρύτητας ήταν ελαφρώς καλύτερες από πέρσι,με αποτέλεσμα να περιμένουμε μια σχςτική άνοδο και σε αυτό το πεδίο με τις υψηλόβαθμες σχολές της Πληροφορικής να κυμαίνονται από 16.925 με 16.150 μόρια, ενώ οι οικονομικές σχολές κινούνται από 16.400 μόρια.

Πως προέκυψε η ΕΒΕ

η ΕΒΕ προέκυψε με τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων ανά πεδίο, πολλαπλασιαζόμενο με ένα συντελεστή που επέλεξαν τα τμήματα. Το εύρος του συντελεστή για τον μέσο όρο των υποχρεωτικών μαθημάτων είναι από 0,8 έως 1,2, ενώ στα ειδικά μαθήματα είναι από 0,7 έως 1,1.

Η διαφορά στην ανώτατη και την κατώτατη τιμή του εύρους φέρεται να προέκυψε από προσομοιώσεις που έγιναν στο υπουργείο Παιδείας ώστε η ΕΒΕ να είναι κοντά στο 10 (πρόκειται για το όριο που υπήρχε έως και πέρυσι για τα ειδικά μαθήματα). Ωστόσο, οι μέσοι όροι βελτιώθηκαν φέτος.

Ωστόσο, το 30% των υποψηφίων με βαθμό από 8,27 έως 14,54 έχει περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό του δελτίο, καθώς δεν μπορεί να δηλώσει όλες τις σχολές του πεδίου του.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sn17gc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη