Φωτιές: Έχουν καεί σχεδόν 90.000 στρέμματα δάσους στα Βίλια και 6.000 στη Λαυρεωτική

Φωτιές: Έχουν καεί σχεδόν 90.000 στρέμματα δάσους στα Βίλια και 6.000 στη Λαυρεωτική

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus για την καταγραφή των καμένων εκτάσεων από τη φωτιές σε Βίλια και Λαυρεωτική-Κερατέα και διαπιστώθηκε ότι έχουν καεί σχεδόν 90.000 στρέμματα και 6.000 δάσους αντίστοιχα. 

Η οικολογική καταστροφή στην Αττική είναι μεγάλη και από τις τελευταίες φωτιές. Έχουν καεί σχεδόν 90.000 στρέμματα δάσους στα Βίλια και 6.000 σε Λαυρεωτική-Κερατέα.

Πολύ μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή στην Αττική είναι μεγάλη και από τις τελευταίες φωτιές. Μέχρι τώρα έχουν καεί πάνω από 80.000 (ίσως και 90.000) στρέμματα στα Βίλια, με την πυρκαγιά να είναι σε εξέλιξη και 6.000 στη Λαυρεωτική.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus για την καταγραφή των καμένων εκτάσεων, τόσο στα Βίλια όσο και στην Λαυρεωτική, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δώσει αποκαρδιωτικά στοιχεία.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση είναι ότι στα Βίλια έχουν καεί πάνω από 80.000, (ίσως και 90.000) στρέμματα δάσους, ενώ το ακριβές μέγεθος της καταστροφής, θα καταγραφεί από τον δορυφόρο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι χτες (17.08.2021) ο δορυφόρος έδειχνε περίπου 50.000 στρέμματα καμένα, αλλά η χθεσινή αναζωπύρωση κατέστρεψε άλλα τουλάχιστον 30.000 στρέμματα και η φωτιά εξακολουθεί να καίει.

Στα Βίλια, ζημιές σε σπίτια έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στον οικισμό Άγιος Γεώργιος, αλλά η καταγραφεί αναμένεται να γίνει μετά την κατάσβεση της φωτιάς.

Στη Λαυρεωτική, αντίστοιχα, όπου πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς έχουν καεί περίπου 6.000 στρέμματα, ενώ έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη και στις δύο περιοχές είναι οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ. και της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ, για τα αίτια των πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά την γενική εικόνα των πυρκαγιών, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3stIlDN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη