Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου συνεχίζεται από την δημοτική αρχή


Η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου συνεχίζεται από την δημοτική αρχή. Δεν είναι μόνο τα θέματα που απασχολούν σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, τα οποία είναι ελάχιστα και διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά και ο τρόπος συνεδρίασής του.

Το ΔΣ δυστυχώς έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο. Όλα τα σοβαρά θέματα συζητούνται πλέον και αποφασίζονται από την Οικονομική Επιτροπή, όπου την απόλυτη πλειοψηφία έχει η παράταξη της δημοτικής αρχής, ελέω της τροπολογίας της κυβέρνησης που αφαίρεσε πλήθος αρμοδιοτήτων από το ΔΣ. Φυσικά η δημοτική αρχή δεν αντέδρασε σ΄ αυτό, το αντίθετο μάλιστα, το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον.

Όμως και ο τρόπος της σημερινής συνεδρίασης είναι απαράδεκτος. Με πρόσχημα πάλι τον covid γίνεται συνεδρίαση σχεδόν εν κρυπτώ. Αποστέλλεται αρχικά πρόσκληση ότι η συνεδρίαση θα γίνει με φυσική παρουσία εμβολιασμένων και οι υπόλοιποι με τηλεδιάσκεψη. Ακολουθεί μετά από λίγες μέρες άλλη πρόσκληση για συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών μόνο για εμβολιασμένους και οι υπόλοιποι δια περιφοράς. Εννοείται βέβαια ότι αποκλείονται δημοσιογράφοι, πολίτες, φορείς. Ξέρουμε ήδη την απάντηση τους: τα πρωτόκολλα του covid. Αυτό είναι μια πολύ βολική δικαιολογία αλλά μη πιστευτή και αποδεκτή. Τι νόημα είχε ο αριθμός 58 ατόμων που ανέφερε ως μέγιστη παρουσία η πρόσκληση; Άραγε δεν ισχύουν τα ίδια πρωτόκολλα για το περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε παρουσία φορέων, κατοίκων κλπ.; 

Καταγγέλλουμε αυτήν την απαράδεκτη τακτική, την υποβάθμιση και την απαξίωση του ΔΣ.

Ως Παρέμβαση πολιτών για τη Λαμία δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια τοπική αυτοδιοίκηση με ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των δημοτών.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη