Δύσκολες ώρες για τη Ροζίτα Σώκου, στο νοσοκομείο με διπλό εγκεφαλικό

Δύσκολες ώρες για τη Ροζίτα Σώκου, στο νοσοκομείο με διπλό εγκεφαλικό

Εδώ και δύο εβδομάδες, η Ροζίτα Σώκου δίνει μάχη για τη ζωή της, καθώς η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διπλό εγκεφαλικό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.

Η Ροζίτα Σώκου βρίσκεται στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», μετά το διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στο σπίτι της, όπου βρίσκεται καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στο πλευρό της 98χρονης δημοσιογράφου βρίσκεται συνεχώς η μοναχοκόρη της, Ιρένε.

Ποια είναι η Ροζίτα Σώκου

Η Ροζίτα (Ζωή Μαρία) Σώκου είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας, μεταφράστρια και τηλεοπτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με την Wikipedia, γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1923 στην Πλάκα της Αθήνας και μεγάλωσε στο Ψυχικό.


Είναι κόρη του δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα και εκδότη Γεωργίου Σώκου και της Τιτίκας Μιχαηλίδου, με καταγωγή από τη Σμύρνη. Παρακολουθούσε από νηπιακής ηλικίας μαζί με τον παππού της Φώτη Μιχαηλίδη, μανιώδη θεατρόφιλο και κινηματογραφόφιλο, τις κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που παίζονταν στην Αθήνα.


Διατηρεί τις ιδιόχειρες προσωπικές της κριτικές από την εποχή του Γυμνασίου.


Το 1937 πέθανε ο πατέρας της ύστερα από μακρόχρονη ασθένεια και εκείνη ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφράστρια και καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Το 1957 παντρεύτηκε τον Ιταλό δημοσιογράφο Μάνλιο Μαραντέι (Manlio Maradei) και αναχώρησε για την Ιταλία.


Το 1958 απέκτησε την κόρη της Ιρένε και το 1961 επέστρεψε μαζί της στην Ελλάδα. Έχει δύο εγγόνια, τον Τανκρέντι-Εμίλιο (1993) και τη Λαβίνια-Φαρίντα (1997).from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/37L6WKF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.