Φως στο τούνελ για τη ΛΑΡΚΟ

Εντός του φθινοπώρου, με ενδεχόμενο παρατάσεων, προβλέπεται να ανοίξει ο επόμενος κύκλος της μεγάλης αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ΤΑΙΠΕΔ και Ειδικός Διαχειριστής που έχουν την ευθύνη των δύο παράλληλων διαγωνισμών για την πώληση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αντίστοιχα της νικελοβιομηχανίας έχουν αποστείλει στους ενδιαφερομένους το χρονοδιάγραμμα της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία προβλέπει υποβολή δεσμευτικών προσφορών στα μέσα Οκτωβρίου για ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου για τον Διαχειριστή.

Πληροφορίες από το μέτωπο των διαγωνισμών αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για την ιστορική βιομηχανία παραμένει από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (κατεβαίνει σε συνεργασία με την AD Holdings), την ελβετική Solway Investment Group και τη ΜYTILINEOS.

Επίσης, παρούσα φαίνεται ότι δηλώνει και η Commodity & Mining Insight Ireland.

Για τη ΛΑΡΚΟ εκκρεμεί η προώθηση τροπολογίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία θα δίνει ευελιξία στον επενδυτή που θα εξαγοράσει τη νικελοβιομηχανία για να προσαρμοστεί στους περιβαλλοντικούς όρους που ισχύουν για τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.

Το περιβαλλοντικό σκέλος και το ενεργειακό κόστος αποτελούν δύο καυτές πατάτες για τη βιομηχανία μαζί με τις επενδύσεις που θα χρειαστεί να γίνουν ώστε η ΛΑΡΚΟ να ξαναγίνει αξιόμαχη και ανταγωνιστική στη διεθνή αγορά νικελίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε πρόσφατα σε διαγωνισμό για την πρόσληψη εξειδικευμένου δικηγόρου για να χειριστεί την υπόθεση των κρατικών ενισχύσεων που είχαν δοθεί στη βιομηχανία, καθώς αναμένεται απόφαση του Ευρωδικαστηρίου επί της προτάσεων της Κομισιόν για επιβολή μεγάλου προστίμου.

sofokleous10.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη