Καιρός: «Μυρίζει» Φθινόπωρο τις επόμενες μέρες (βίντεο)

INTIME

Στο τέλος της εβδομάδας θα έρθουν στην χώρα μας τα πρώτα «ψήγματα» του φθινοπώρου, καθώς ο καιρός θα παρουσιάζει ραγδαία μεταβολή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Μετατοπίζεται η ζέστη προς το τέλος της εβδομάδας και αναμένονται βροχές που θα δώσουν μια πρώτη αίσθηση φθινοπώρου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Με ήπιες, τυπικές καλοκαιρινές συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου αλλά και αύριο, ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και η ζέστη θα αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα πιο ανατολικά τμήματα. Το σκηνικό αυτό θα κρατήσει μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας δίνοντας μας έτσι ένα πρώτο άρωμα φθινοπώρου. «Αυτός ο καιρός βοηθάει και για τις πυρκαγιές, να μην έχουμε κάποια νέα έξαρση» σημειώνει ο κ.Μαρουσάκης που υπογραμμίζει πως τουλάχιστον μέχρι Κυριακή - Δευτέρα οι βοριάδες θα υποχωρήσουν.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34-35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 35, στη Θεσσαλία από 15 έως 37-38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 33, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jcbiRw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη