Εργασία... αλλιώς από Σεπτέμβριο: Ανατροπές και μεγάλες έμμεσες μειώσεις μισθών για ανεμβολίαστους

Εργασία... αλλιώς από Σεπτέμβριο: Ανατροπές και μεγάλες έμμεσες μειώσεις μισθών για ανεμβολίαστους

Αλλαγές για χιλιάδες ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προβλέπονται τους επόμενους 7 μήνες, δηλαδή από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου 2022. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ανάλογα με τον κλάδο που εργάζονται θα μπαίνουν σε αναστολή ή θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους το rapid test αξίας 10 ευρώ για μία ή δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα τον κλάδο που εργάζονται.

Ειδικότερα προβλέπεται αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Επίσης από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ που θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα ποχρεωτικά δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από 13 Σεπτεμβρίου. Έτσι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα. Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kh61HT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη