Ανασχηματισμός - Αποστολάκης: Ο πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, που μπήκε στη θέση Χαρδαλιά

Ανασχηματισμός - Αποστολάκης: Ο πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, που μπήκε στη θέση Χαρδαλιά

Ανακοινώθηκε πριν λίγο το νέο κυβερνητικό σχήμα, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.  Η υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη, ίσως τη μεγαλύτερη του φετινού ανασχηματισμού.

Ο ανασχηματισμός έγινε. Σαρωτικός δεν ήταν, αλλά εκπλήξεις και μάλιστα πρώτου μεγέθους είχε.
Η μεγαλύτερη είναι η δημιουργία ανεξάρτητου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Φυσικών Καταστροφών επικεφαλής του οποίου αναλαμβάνει ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργό Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στην θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και αντικαθιστά τον Νίκο Χαρδαλιά. 

Από την άλλη, ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας, σε μια μετακίνηση που συνδέεται προφανώς με τα πρόσφατα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε επιτυχώς.

Η υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη σε ένα ιδιαιτέρως νευραλγικό υπουργείο, αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη, ίσως τη μεγαλύτερη του φετινού ανασχηματισμού.

Υπενθυμίζεται οτι στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την υπουργοποίηση του Ναυάρχου Αποστολάκη επί ΣΥΡΙΖΑ, είπε ξεσπάσει άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τότε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει όσα είχε πει για την τοποθέτηση του ΑΓΕΕΘΑ στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη σύγκριση που έκανε με την τοποθέτηση την περίοδο της Χούντας του τότε ΑΓΕΕΘΑ Σπαντιδάκη στη θέση του υπουργού. "Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλο ατόπημα.
Ήταν μεγάλη προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η σύγκριση που έκανε. Σας καλώ να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων", είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι "καμία κυβέρνηση δεν παραβίασε το νόμο της διάκρισης της στρατιωτικής με την πολιτική ηγεσία". "Μην μου κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο και μη μου κάνετε υποδείξεις" είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να του πει "πόσο στοίχισε το σόου Καμμένου με το ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια".

Ποιός είναι ο Αποστολάκης

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.[2]

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Ένα εξ αυτών είναι ο τηλεοπτικός σεφ και διαγωνιζόμενος στο Master Chef, Γιάννης Αποστολάκης.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zIQ0kc
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.