Ανακοινώνονται οι βάσεις: Αυτή είναι επικρατέστερη ημερομηνία, η μεγάλη αλλαγή που θα ισχύσει πρώτη φορά

Ανακοινώνονται οι βάσεις: Αυτή είναι επικρατέστερη ημερομηνία, η μεγάλη αλλαγή που θα ισχύσει πρώτη φορά

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου φαίνεται να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τις φετινές πανελλήνιες 2021. Με sms στο κινητό η ανακοίνωση τους.

Λίγες ώρες απομένουν για την ανακοίνωση των βάσεων που θα βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών - υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλήνιες και περιμένουν για να δουν αν και που έχουν τελικά περάσει. Σύμφωνα με τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται να γίνει την Παρασκευή ενώ υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να δοθούν στη δημοσιότητα μεθαύριο Πέμπτη ή την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί.

Έτσι θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει και μια ,μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των βάσεων η οποία για όσους μαθητές έχουν δηλώσει ότι το επιθυμούν στη σχετική πλατφόρμα που είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια των πανελληνίων, θα μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα, τις βάσεις και το που τελικά πέτυχαν μέσω μηνύματος στο κινητό.

Αναλυτικά μέσω της εφαρμογής του results.it.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, μπορούσαν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους λαμβάνοντας μάλιστα σχετικό sms με τα αποτελέσματα.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν ομοίως σχετικό sms και όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Εννοείται πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν παραδοσιακά και στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στα σχολεία με ανάρτηση των σχετικών πινάκων.

Που θα κυμανθούν

Φέτος εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τα «δεδομένα» της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες υποψήφιοι αφήνοντας την ίδια στιγμή αριθμό ρεκόρ κενών θέσεων (πάνω από 15.000).

Παράλληλα, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα αφήσει κενές θέσεις εισακτέων σε πάνω από 150 τμήματα ενώ τουλάχιστον 50 από αυτά θα έχουν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων.

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Άνοδος στις υψηλόβαθμες

Αναμένεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής των υψηλόβαθμων σχολών του 1ου Επιστημονικού Πεδίου της τάξης των 50 – 250 μορίων, ενώ η Νομική Αθήνα μπορεί να διεκδικήσει και περισσότερο από 250 μόρια άνοδο καθώς προσφέρει φέτος λιγότερες θέσεις εισακτέων.

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Άνοδος των βάσεων και χιλιάδες κενές θέσεις

Αναμένουμε άνοδο των βάσεων εισαγωγής από 450 μόρια και πάνω στις υψηλόβαθμες σχολές της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και από 200 – 400 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές των περιφερειακών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Μεγάλη άνοδος των βάσεων

Η μεγαλύτερη άνοδος φαίνεται ότι θα καταγραφεί στο 3ο επιστημονικό πεδίο καθώς θα έχει το μεγαλύτερο αριθμό αριστούχων λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων. Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να εκτιναχθούν πάνω από 400 μόρια με τις Ιατρικές σχολές να επιστρέφουν σε υψηλά επίπεδα μετά την πτώση που είχαν καταγράψει τα τελευταία έτη.

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Γενική άνοδος 250-600 μόρια

Οι σχετικά καλές επιδόσεις των μαθητών σε Φυσική, Μαθηματικά και Χημεία αναμένεται να επιφέρουν άνοδο σε όλες τις σχολές. Παραδοσιακά το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΟΠΑ) μαζί με τα τμήματα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ και του ΟΠΑ θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ziOZPO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.