Ο Βασίλης Παπαγεωργίου αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα του Νίκου Χαρδαλιά

EUROKINISSI

Τα καθήκοντα του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο νωρίτερα, αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος εν αποστρατεία, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Κατετάγη στην Πυροσβεστική το 1982, και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ Ρόδου, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά. Υπηρέτησε επί επτά χρόνια ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Ελευσίνα (1η Ε.Μ.Α.Κ.), όπου και το 2009 ανέλαβε καθήκοντα ως Διοικητής αυτής και Διοικητής της Δ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής.

Τον Ιανουάριο του 2011 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και το Νοέμβριο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα του Υπαρχηγού του Π.Σ. Το Νοέμβριο του 2013 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε Αρχηγός του ΠΣ, θέση που διατήρησε έως το 2016.

Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Παπαγεωργίου έχει πάρει μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης του σεισμού της Αττικής το 1999, σε κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών. Συμμετείχε σε αποστολή διάσωσης μετά από καταστρεπτικό σεισμό στο Ιράν, καθώς και σε αποστολές διεθνούς συνδρομής για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ και την Κύπρο. Επίσης παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων στη Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία και Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει σε δύο ασκήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Το 2019 Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, είχε οριστεί Διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς υπουργοποιήθηκε, ο Βασίλης Παπαγεωργίου, αναβαθμίστηκε σε γγ Πολιτικής Προστασίας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/37P3grg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη