Καπραβέλος: «Η πανδημία είναι πιο επικίνδυνη τώρα - Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα» (βίντεο)

Καπραβέλος: «Η πανδημία είναι πιο επικίνδυνη τώρα - Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα» (βίντεο)

Ανήσυχος για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα και απολύτως σύμφωνος με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης για τους ανεμβολίαστους, εμφανίστηκε ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Αναφορικά με την πανδημία στη χώρα μας, ο διευθυντής ΜΕΘ μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 επισήμανε πως «το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ χειρότερο από το περσινό», προσθέτοντας παράλληλα πως «η πανδημία έχει αλλάξει εικόνα, έχει γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη, η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει λόγω της διασποράς και δεν αφήνει ούτε τους εμβολιασμένους ούτε τους ανεμβολίαστους».

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο «η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη λόγω του στελέχους το οποίο έχει γίνει πιο επικίνδυνο».

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως «έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που είναι πολύ ανησυχητικό και έχουμε ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος χωρίς να έχουμε χτίσει ένα τείχος ανοσίας».

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο κ. Καπραβέλος είπε: «Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν χθες, κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, είναι επιβεβλημένα και πρέπει να αυστηροποιήσουμε ακόμα περισσότερα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μάσκες παντού και οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους με αυστηρούς περιορισμούς».

«Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που μολύνονται πιο εύκολα και διασπείρουν τον ιό. Είναι εστία υπερμετάδοσης και μετάδοσης της μόλυνσης που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πίεση στο σύστημα υγείας με τραγικές συνέπειες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jgriSF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη