Αντάρτικο από ιερέα στην Εύβοια: Απαγορεύει τη μάσκα εντός εκκλησίας - «Μόνο οι ληστές φοράνε μάσκα» (βίντεο)

Αντάρτικο από ιερέα στην Εύβοια: Απαγορεύει τη μάσκα εντός εκκλησίας - «Μόνο οι ληστές φοράνε μάσκα» (βίντεο)

Τους δικούς του κανόνες, παρά την πανδημία και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ακολουθεί μοναστήρι στην Εορδαία, Εύβοιας. Δεν δέχεται πιστούς που φοράνε μάσκα ο ιερέας της εκκλησίας.

Μάλιστα, όποιος επισκεφτεί αυτό το διάστημα το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, θα συναντήσει στην είσοδο του, δύο πανό.

Το ένα αναφέρει «απαγορεύονται οι μάσκες εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου» και το άλλο, «οι λησταί φοράνε μάσκα, οι Χριστιανοί δε φοράνε μάσκα».

Ο ηγούμενος της Μονής, ηγούμενος Μάξιμος, μιλώντας στο el.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Μονή διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς, ενώ έθεσε και ένα ρητορικό ερώτημα: «γιατί επεμβαίνει η Πολιτεία στα θέματα της Εκκλησίας και ποιος τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα;».

«Δεν παροτρύνω τον κόσμο να μην βάζει μάσκα, μόνο εντός της Μονής και για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε όπως μας λέει ο Θεός. Λυπάμαι όταν βλέπω να παραβαίνουν τον δρόμο του Θεού για χάρη των ανθρώπων», τόνισε καταλήγοντας ο ηγούμενος Μάξιμος.

{https://youtu.be/noB8Uxz7ttc}

"Αντάρτικο"… διαρκείας

Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο… "αντάρτικο", κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένας ιερέας είχε σταματήσει τη Θεία Λειτουργία διότι μία 74χρονη γυναίκα φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό. «Δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», είπε ο ιεράς στην 74χρονη και της ζήτησε να αποχωρήσει.

Ο πατήρ που δημιούργησε το συγκεκριμένο επεισόδιο, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τόνισε ότι κορωνοϊός είναι ένα ψέμα και ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από κορωνοϊό πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sEki5i
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.