Αφγανιστάν: Η ιστορική φωτογραφία του τελευταίου Αμερικανού στρατιώτη που αποχωρεί από την Καμπούλ

Αφγανιστάν: Η ιστορική φωτογραφία του τελευταίου Αμερικανού στρατιώτη που αποχωρεί από την Καμπούλ

Αποχώρησαν από το Αφγανιστάν και οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες που απέμεναν στη χώρα, αφήνοντάς την στα χέρια των -επί 20χρόνια εχθρών τους- Ταλιμπάν,  βάζοντας τέλος στον πιο μακροχρονιο πόλεμο των ΗΠΑ. Viral η φωτογραφία του τελευταίου Αμερικανού στρατιώτη να αποχωρεί από την Καμπούλ.

Ένας πόλεμος 20 ετών έριξε την αυλαία του. Με ατίμωση για τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί στρατιώτες αποχώρησαν από το Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν πανηγυρίζουν. Μια ιστορική φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου.

 Είναι η φωτογραφία που δείχνει τον τελευταίο Αμερικανό στρατιώτη να εγκαταλείπει την Καμπούλ. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν ολοκληρώθηκε πριν τη λήξη της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου που είχαν δώσει οι Ταλιμπάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανέβασαν στα social media φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο τελευταίος, όπως ανέφεραν , Αμερικανός στρατιωτικός που έφυγε από την Καμπούλ, σηματοδοτώντας το τέλος του 20ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο υποστράτηγος Κρις Ντόναχιου, διοικητής της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, εικονίζεται καθώς επιβιβάζεται στην τελευταία πτήση που αναχώρησε, το βράδυ της Δευτέρας (30.08.2021), από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της αφγανικής πρωτεύουσας. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από διόπτρα νυχτερινής όρασης.

{https://twitter.com/DeptofDefense/status/1432492782837501956?s=20}from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zrRL5k
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.