Τα πέντε συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα και οι «υποχρεώσεις» μετά τις διακοπές

Τα πέντε συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα και οι «υποχρεώσεις» μετά τις διακοπές

 

Η πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορονοϊού είναι η μετάλλαξη Δέλτα η οποία επικρατεί στην Ελλάδα και έχει διαφορετικά συμπτώματα από τις υπόλοιπες μεταλλάξεις. Πώς εκδηλώνονται, και ποιες είναι οι νέες οδηγίες για την επιστροφή από τις διακοπές.

Η καταγραφή των συμπτωμάτων που χαρακτηρίζουν τη μετάλλαξη «Δέλτα» από τους κλινικούς γιατρούς και τους ερευνητές γίνεται σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή όταν οι ασθενείς (είτε εμβολιασμένοι, είτε ανεμβολίαστοι) αναζητούν ιατρική βοήθεια.

Τα συχνότερα συμπτώματα της μετάλλαξης «Δέλτα» είναι:

  • Ρινική καταρροή
  • Επίμονος βήχας
  • Πονόλαιμος
  • Πονοκέφαλος
  • Πυρετός/Δέκατα.

«Ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος, η ρινική καταρροή και ο πυρετός εντοπίζονται σύμφωνα με στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο σε πάνω από το 90% των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Δρ. Inci Yildirim Παιδίατρος Λοιμωξιολόγος από το Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Από την άλλη, η ανοσμία είναι λιγότερο συχνά αναφερόμενη, ενώ η ανοσμία και η αγευσία χαρακτήριζαν τόσο το αρχικό στέλεχος της Ουχάν όσο και το «Άλφα».

Η ένταση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την μετάλλαξη «Δέλτα» εξαρτάται από το ατομικό ιατρικό ιστορικό του καθενός αλλά και από το αν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, τα συμπτώματα είναι ηπιότερα και διαρκούν λιγότερο.

Νέες οδηγίες για επιστροφή από διακοπές

Βίντεο με συμβουλές για την ασφαλή επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές τους και με την παρότρυνση να εμβολιαστούν, όλοι όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη, σύσταση για self test, και όχι επαφή με ευπαθείς ομάδες.

{https://twitter.com/govgr/status/1427594841886629890?s=20}

«Επιστρέφοντας από τις διακοπές προσέχουμε περισσότερο.

Κάνουμε self test και για μία εβδομάδα δεν ερχόμαστε σε στενή επαφή με ευπαθείς ομάδες, ειδικά εάν αυτές δεν έχουν εμβολιαστεί. Και εμβολιαζόμαστε! Κλείστε ραντεβού, προστατεύστε τον εαυτό σας. emvolio.gov.gr»



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3xWJG7k
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη