Χατζηδάκης: Τι ισχύει με τις απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

Χατζηδάκης: Τι ισχύει με τις απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προς το παρόν προβλέπονται αναστολές εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε υγειονομικές και προνοιακές μονάδες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, έχει εμβολιαστεί περίπου το 75% μέχρι τις 12 Αυγούστου στις σχετικές δομές υγείας και αυτό το ποσοστό συνεχίζει να ανεβαίνει. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιες εξαιρέσεις που ορίζονται αυστηρά από τον νόμο βάση αδειών των υγειονομικών επιτροπών.

«Εκείνο το οποίο προβλέπεται είναι οι αναστολές εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε υγειονομικές και προνοιακές μονάδες. Ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16 Αυγούστου να προχωρούν οι αρμόδιες μονάδες σε αναστολές εργασίας».

Ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων

Όπως είπε ο Υπουργός, «ο νομός που πέρασε και είναι σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες προβλέπει ότι η υποχρεωτικότητα μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλους εργαζόμενους με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Το πώς θα προχωρήσει η κατάσταση δεν το ξέρουμε. Εάν κριθεί απαραίτητο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Τέλος έκανε ειδική μνεία στην αύξηση του κατωτάτου μισθού και ανέφερε πως κάθε υπουργός θα ήθελε να δίνει μεγάλες αυξήσεις οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται με μια συγκεκριμένη διαδικασία. «Το 2% που έγινε φέτος αποφασίστηκε με την προσδοκία ότι του χρόνου το τρένο της οικονομίας θα έχει μπει σε ράγες και είναι εφικτό να δοθεί πιο γενναιόδωρη αύξηση», κατέληξε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ATrblQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη