Σε νέα διπλή έξοδο στις αγορές προχωράει το ελληνικό δημόσιο

Σε νέα διπλή έξοδο στις αγορές προχωράει το ελληνικό δημόσιο

Εντολή για νέα διπλή έξοδο στις αγορές έδωσε το ελληνικό δημόσιο,  με την επανέκδοση από τον ΟΔΔΗΧ δυο ομολόγων διάρκειας πέντε και τριάντα ετών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το δημόσιο έδωσε εντολή στις Αlpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley να προχωρήσουν στην επανέκδοση αφενός του ομολόγου λήξης στις 12 Φεβρουαρίου 2026 με κουπόνι στο 0% και αφετέρου του ομολόγου λήξης 24 Ιανουαρίου 2052 με κουπόνι 1,875%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Για μια νέα έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις αγορές είχαν προϊδεάσει το προηγούμενο διάστημα στις εκθέσεις τους ξένοι οίκοι, εκτιμώντας ότι ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στο άνοιγμα της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου, όπως είχε κάνει και με το 10ετές, αυξάνοντας το μέγεθος του τίτλου.

Ο ΟΔΔΗΧ είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ και το επιτόκιο στην περιοχή του 0,172%.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mP2Qd5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.