Γ. Οικονόμου για εμβολιασμούς: Η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει όμηρος των αρνητών

Νέα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα 24/08

«Με δεδομένη τη δυνατότητα ασφαλούς, γρήγορου και αποτελεσματικού εμβολιασμού και με δεδομένη την αναβάθμιση του ΕΣΥ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε με τολμηρότερο και ασφαλέστερο βηματισμό στην προσπάθεια περαιτέρω αποκατάστασης της ζωής» σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα 23/08 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο» τόνισε και πρόσθεσε: «Δόθηκε πολύτιμος χρόνος και πληθώρα μέσων σε όλους και όλες, ώστε να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο να εργαστούν, να σπουδάσουν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν, με ασφάλεια. Δυστυχώς, μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. Οι λόγοι είναι γνωστοί, αλλά πια μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα, από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και από την ελληνική κυβέρνηση. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. Προχωράμε, αύριο το απόγευμα (σ.σ. σήμερα 24/08), στην εξαγγελία μέτρων και ρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατό λειτουργία της δημόσιας σφαίρας, σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους που θα παρατηρούνται συναθροίσεις».

Ποια μέτρα έρχονται

Όπως ανέφεραν το Σάββατο κυβερνητικές πηγές, το επιτελείο της κυβέρνησης δεν προτίθεται να αλλάξει τη θέση του σχετικά με την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θέατρα και κινηματογράφους, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Το ίδιο ισχύει και για τα γήπεδα.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονται, οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα να εισέλθουν σε χώρους ψυχαγωγίας, ενώ αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν απρόσκοπτα, επιδεικνύοντας απλώς το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους. Με ανάλογο τρόπο θα λειτουργήσουν και άλλοι τομείς δραστηριότητας, όπως η εκπαίδευση με την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.

www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.