Συναγερμός στην Κρήτη - Οκτώ Τούρκοι που επέβαιναν σε ιστιοφόρο ζήτησαν πολιτικό άσυλο

Συναγερμός στην Κρήτη - Οκτώ Τούρκοι που επέβαιναν σε ιστιοφόρο ζήτησαν πολιτικό άσυλο

Συναγερμός σήμανε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για ιστιοφόρο με επιβαίνοντες οκτώ Τούρκους υπήκοους, το οποίο εξέπεμψε SOS ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης, το απόγευμα της Κυριακής

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο μικρό λιμανάκι του Τσούτσουρο, με τους επιβαίνοντας να ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους βρίσκονται και στρατιωτικοί, κατά δήλωσή τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ .

Το ιστιοφόρο είχε προορισμό τη Γαλλία, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών υπέστη αρχικά ζημιά που επιδιορθώθηκε κοντά στον Αθερινόλακο Λασιθίου, ενώ κοντά στον Τσούτσουρο έσπασε το ιστίο, με αποτέλεσμα να ζητήσουν βοήθεια και ένα αλιευτικό σκάφος να τους ρυμουλκήσει στον παραθαλάσσιο οικισμό του δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΡΗΤΗ

Άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και αστυνομικοί μετέβησαν στον Τσούτσουρο θέτοντας υπό κράτηση τους οκτώ επιβαίνοντες για τους οποίους σχηματίζεται δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost οι οκτώ Τούρκοι υπήκοοι ζήτησαν ήδη πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές αρχές.

Όπως παράλληλα αναφέρει το cretalive, οι επιβάτες του ιστιοφόρου, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί που φέρονται να διώκονται στην Τουρκία, μεταφέρονται στο Ηράκλειο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mmBuuG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη