Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια, κάηκαν τα πρώτα σπίτια - Τεράστιο το μέτωπο (βίντεο)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια, κάηκαν τα πρώτα σπίτια - Τεράστιο το μέτωπο (βίντεο)

Η φωτιά στα Βίλια είναι ανεξέλεγκτη και ήδη έχει κάψει τα πρώτα σπίτια. Γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις και το μέτωπο είναι τεράστιο. Ο καπνός έχει καλύψει τα πάντα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο είναι πλέον τεράστιο και σε συνδυασμό με την αλλαγή της φοράς του ανέμου η κατάσταση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα και με στοχευμένες ρίψεις προσπαθούν να αποτρέψουν τις φλόγες από το να φτάσουν στα σπίτια.

Λίγο νωρίτερα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τα Βίλια, ωστόσο, δεν έφτασε εκεί και δεν έγινε εκκένωση του οικισμού καθώς όλες οι δυνάμεις έχουν δημιουργήσει "τείχος" για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Παρανάλωμα του πυρός σπίτι στα Βίλια

Αυτήν την ώρα σύμφωνα με την πυροσβεστική φαίνεται πως έχει ανακοπεί η πορεία του μετώπου προς τα Βίλια, όμως είναι πλήρη εξέλιξη και εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνο.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών για αποφυγή της επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα ενάερια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.

Η Ξανθή Ρούση, δημοτική σύμβουλος στα Βίλια είπε ότι η φωτιά είχε φτάσει σε απόσταση 100 μέτρων από τον περιφερειακό. Είπε ακόμα ότι η πυρκαγιά είναι πλέον κοντά στα πρώτα σπίτια. «Οι κάτοικοι στα Βίλια είναι 4.000 και εκκένωση να γίνει που θα πάμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή ενώ, αρκετοί έμειναν πίσω για να βοηθήσουν βρέχοντας τις αυλές τους και κόβοντας δέντρα σε περίπτωση που πλησίαζε η φωτιά, ενώ στήνουν αντιπυρικές ζώνες καθώς γνωρίζουν την περιοχή και βοήθησαν με αυτόν τον τρόπο το δύσκολο έργο της πυροσβεστικής.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3iWo86o
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.